ZEISS ar putea renunța la parteneriatul cu un producător de smartphone-uri

Scris de | 9 aprilie, 2024
ZEISS ar putea renunța la parteneriatul cu un producător de smartphone-uri

Parteneriatul dintre Vivo și producătorul de echipamente foto german ZEISS ar putea să se termine în curând. După lansarea următorului model flagship de la Vivo, modelul X100 Ultra, contractul cu ZEISS ar urma să se termine, conform unor zvonuri recente. Aceste vești sugerează că Vivo nu va mai reînnoi parteneriatul, chiar dacă modelul Ultra ar trebui să fie cel mai performant model al său de până acum.

Vivo X100 Ultra ar putea fi ultimul model al companiei cu branding ZEISS pe camere

Vivo se laudă că telefoanele sale de top sunt „co-proiectate alături de ZEISS”. Desigur, la acest capitol este vorba strict despre sistemele de camere, de la alegerea senzorilor foto, la optica pe care o folosesc și chiar la metoda de procesare a imaginilor. Vivo este unul dintre producătorii care nu folosesc procesoarele de imagine integrate în chipset-urile pe care le integrează, preferând să își creeze propriile cipuri, atent proiectate pentru a beneficia din plin de avantajele hardware-ului foto.

Modelul Vivo X100 Ultra ar trebui să debuteze în viitorul apropiat cu o cameră periscop 4.3x de 200 megapixeli, o cameră principală Sony Lytia LYT-900 de 50 megapixeli cu stabilizare optică, dar și obiectiv cu diafragmă variabilă. Celelalte două camere ar fi un ultrawide și un zoom intermediar, probabil 2 sau 3x. Marea atracție a acestui model ar fi zoom-ul extrem de până la 200x prin crop și zoom digital, de două ori mai mare decât Galaxy S24 Ultra.

Sursa acestor informații este Kartikey Singh „insider” care activează pe rețeaua X și oferă destul de des informații neoficiale și neconfirmate despre dispozitive mobile. Acesta spune că X100 Ultra ar marca finalul parteneriatului Vivo x ZEISS, în ciuda faptului că alte surse sugerează că cele două companii ar fi prelungit deja contractul.

Aceste vești vin după ce LEICA a renunțat la Parteneriatul cu Huawei în urmă cu câțiva ani și s-a reorientat către Xiaomi. Apoi, există zvonuri că Hasselblad ar dori să întrerupă colaborarea cu Oppo. Este posibil ca aceste parteneriate să nu fie atât de benefice financiar pentru brand-urile prestigioase din zona foto, iar performanța foto a telefoanelor să nu se ridice la așteptările acestora.

Cu toate acestea, telefoanele Huawei și Oppo sunt constant pe primele locuri în clasamentul celor mai performante camere de smartphone-uri din piață, ceea ce sugerează că aceste parteneriate au la bază tehnologii avansate de captură foto, care chiar au efecte reale în îmbunătățirea performanței.

Etichete: , , , , ,

Sursa: via Phone Arena