Samsung confirmă că Galaxy AI va învăța și limba română. Când se lansează pachetul

Scris de | 11 aprilie, 2024
Samsung confirmă că Galaxy AI va învăța și limba română. Când se lansează pachetul

La lansarea din ianuarie a telefoanelor Galaxy S24, cea mai mare dezamăgire a noastră referitoare la Galaxy AI era lipsa suportului pentru limba română în majoritatea funcțiilor incluse. Chiar și atunci, reprezentanții Samsung promiteau, chiar dacă nu într-un comunicat de presă, ci mai mult verbal, că vor fi integrate funcții și în română în viitorul apropiat, fără un termen clar pentru asta. Acum însă, avem și confirmarea oficială la nivel internațional: Galaxy AI de pe Galaxy S24, S23, Tab S9 și modelele pliabile care au primit funcțiile prin update va fi disponibil, în curând și în limba română.

Limba română este printre primele care primesc suport pentru Galaxy AI

Primele noi limbi care vor fi adăugate în Galaxy AI în această primăvară vor fi limba arabă, limba indoneziană și rusa. Acestea se alătură celor treisprezece limbi deja disponibile, pentru un total de 16. De altfel, Samsung a confirmat și că a adăugat deja dialecte pentru limbile deja integrate, pentru engleză australiană, chineză cantoneză, și franceză canadiană.

Următorul val de limbi care vor fi adăugate în suita Galaxy AI va include și limba noastră maternă și pare că suntem pe același „nivel” precum utilizatorii din Europa de Vest. Limba română, limba turcă, olandeza, suedeza, portugheza și chineza tradițională vor fi incluse în Galaxy AI „mai târziu în cursul acestui an”, conform Samsung.

Galaxy-S24-translate-phonecall-AI

Practic, nu va trebui decât să descarci pachetul pentru limba română din Galaxy AI și să începi să folosești toate capabilitățile AI cu limbaj natural. Vei putea folosi totul, de la posibilitatea de a traduce orice tip de conținut text de pe internet sau din mesagerie, până la posibilitatea de a compune cu AI mesaje sau e-mail-uri, realizarea de rezumate sau chiar traducerea în timp real a vocii. De altfel, aplicația de înregistrare de voce poate să ofere transcrieri ale conversațiilor înregistrate.

Galaxy AI include atât o funcție de „translator”, care permite conversația cu o persoană față în față, și traducerea în ambele sensuri a conversațiilor, sau Live Translate, care permite traduceri pentru apeluri telefonice, din nou, în ambele sensuri, atât în format audio, cât și în format text, pe ecran.

TM Roh, șeful diviziei de mobile din cadrul Samsung spune că brand-ul este: „dedicat să democratizeze inteligența artificială mobilă pentru toți, expansiunea lingvistică a Galaxy AI în acest an va permite chiar și mai multor utilizatori Galaxy să comunice dincolo de barierele lingvistice, pe o scară complet unică pentru Samsung.”

Sursa: Samsung