Apple deja pregătește lansarea gamei de procesoare M4, la pachet cu multă Inteligență Artificială

Scris de | 12 aprilie, 2024
Apple deja pregătește lansarea gamei de procesoare M4, la pachet cu multă Inteligență Artificială

Apple lucrează la următoarea generație a cipurilor sale dezvoltate intern, M4, care probabil vor fi disponibile tot în trei variante, ca și actualul M3. Acestea vor alimenta viitoarele Mac-uri, iar Apple dorește să reînnoiască întreaga linie de laptopuri, din nou.

M4 va fi proiectat pentru a „scoate în evidență inteligența artificială”, conform unui nou raport Bloomberg, redactat de Mark Gurman.

Vânzările de Mac-uri au scăzut cu 27% în ultimul an fiscal, care s-a încheiat în septembrie anul trecut, după ce au atins punctul culminant în 2022. Chiar și sezonul de sărbători de anul trecut nu a ajutat prea tare, deoarece vânzările au rămas constante. Mac-urile M3 lansate în octombrie anul trecut ar fi trebuit să contribuie la creșterea vânzărilor, dar nu au făcut-o, deoarece ultilizatorii au considerat că M3 nu a avut îmbunătățiri semnificative de performanță prin comparație cu M2.

Procesoarele M4 vor face parte dintr-un efort mai larg „de a încorpora capacități AI” în toate produsele Apple, mai spune raportul. Primele Mac-uri noi alimentate de M4 vor sosi la sfârșitul acestui an, iar altele vor urma la începutul anului viitor.

Înainte de sfârșitul acestui an ar trebui să ne așteptăm aparent și la noi iMac-uri, un MacBook Pro de 14 inci, MacBook Pro-uri de 14 inci și 16 inci și Mac mini-uri. Acest lucru ar însemna că gamele iMac și MacBook Pro ar fi actualizate la doar un an după modelele anterioare, la fel ca și iPhone-urile.

În 2025, Apple ar trebui să lanseze și MacBook Air-uri de 13″ și 15″ alimentate de M4 (în primăvară), Mac Studio (pe la mijlocului anului) și Mac Pro „pe final de 2025”.

În ceea ce privește aceste game actualizate, Apple „ia în considerare” să permită utilizatorilor să-și configureze cele mai avansate desktopuri Mac cu până la 512 GB de RAM (semnificativ mai mult față de limita actuală de 192 GB).

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: Apple's M4 chips are coming this year with a big focus on AI