Sony va schimba în sfârșit formatul prea înalt al telefoanelor sale odată cu Xperia 1 VI

Scris de | 12 aprilie, 2024
Sony va schimba în sfârșit formatul prea înalt al telefoanelor sale odată cu Xperia 1 VI

Următorul flagship de la Sony, Xperia 1 VI, este așteptat să facă o schimbare îndelung așteptată în piața smartphone-urilor. Deși design-ul ar urma să fie similar cu cel al predecesorului său, ecranul va fi ceva mai lat și nu la fel de înalt, ceea ce marchează (în sfârșit!) o schimbare de format, sau aspect ratio. Printre zvonurile mai puțin plăcute notăm faptul că rezoluția 4K ar urma să dispară (deși sincer nu cred oricum că era necesară pe un telefon) și ansamblul de camere, care este identic cu cel de pe varianta anterioară.

Evident că au apărut și unele leak-uri cu telefonul, sub forma unor rendere, care ne arată o imagine de ansamblu cu telefonul. Dacă sunt adevărate, atunci se pare că Sony Xperia 1 VI va avea un ecran de 6,5 inchi, un jack de căști, care încă nu a dispărut de pe telefoanele Sony, și un buton dedicat pentru declanșarea camerei, pe una din laterale.

Formatul 21:9 pare că dispare complet, din cauza dimensiunilor telefonului din render: 161,9 x 74,5 x 8,4mm, mai lat și mai scund decât versiunea anterioară. Până acum, device-urile Sony ieșeau în evidență cu formatul lor de 21:9, însă și cealaltă companie care mai folosea această versiune de aspect ratio, Motorola, a renunțat la ea de ceva ani. Majoritatea telefoanelor din ziua de azi folosesc un format de 19:9 sau 20:9, și cu siguranță tot pe-acolo se va afla și noul flagship Sony. Rămâne de văzut când va fi anunțat Sony Xperia 1 VI și dacă se vor confirma aceste specificații la acel moment. Varianta de anul trecut a fost anunțată în luna mai, deci e posibil ca japonezii să aleagă o dată similară în 2024.

Etichete: , , , ,

Sursa: Sony Xperia 1 VI leaked renders show the new aspect ratio