Leica anunță Leitz Phone 3 cu senzor de 1″. Mai bun decât Xiaomi 14 Ultra?

Scris de | 15 aprilie, 2024
Leica anunță Leitz Phone 3 cu senzor de 1″. Mai bun decât Xiaomi 14 Ultra?

De când a renunțat la parteneriatul cu Huawei, Leica și-a extins semnificativ prezența în zona de smartphone-uri. Nu doar că a ales alți doi parteneri pentru dezvoltarea de tehnologii pentru camerele de smartphone, dar unul dintre aceștia produce chiar și o serie de smartphone-uri cu branding Leica 100%. Compania germană a dezvăluit recent cea de-a treia generație de Leitz Phone, echipată cu senzor de 1” pe camera principală. Din păcate, și acest model este disponibil exclusiv pentru piața din Japonia.

Leitz Phone 3 vine cu un sistem de camere neobișnuit și cu un ecran extrem de fluid

Noul Leitz Phone 3 folosește configurația hardware de pe un flagship din 2024, probabil cel al modelului Aquos de top, întrucât telefonul este produs integral de compania japoneză Sharp. Astfel, vorbim despre un chipset Snapdragon 8 Gen 2, nu noul Gen 3, cu 12 GB memorie RAM și 512 GB stocare internă, dar și cu posibilitatea de a adăuga un card microSD, pentru cei care au nevoie de mai mult. Telefonul integrează un ecran OLED IGZO de 6,6” la 240 Hz, cu rezoluție „Super HD” 2.730 x 1.260 pixeli și luminozitate de 2.000 niți.

Desigur, camera este elementul important la acest telefon, iar Leitz Phone 3 vine echipat cu un sistem destul de neobișnuit. Avem de a face doar cu un senzor principal de 1” de 47,2 megapixeli, cu diafragmă f/1.9 variabilă și un senzor de adâncime de 2 megapixeli. Nu avem un ultrawide sau un zoom, iar sistemul de camere vine cu un capac de protecție, similar cu cel pentru obiectivele foto.

Diafragma variabilă va fi folosită alături de software pentru a simula aspectul unor lentile celebre de la Leica precum noctilux-M 1:1.2/50 mm, Summilux-M 1:1.4/28 mm și Summilux-M 1:1.4/35 mm.

Alte funcții software pe partea foto vor fi widget-ul pentru Golden Hour, care îți spune când este ora optimă pentru fotografiere, îndreptare a liniilor pentru fotografie arhitecturală „Leica Perspective Control”, cât și filtre precum Leitz Looks și Leica Tones.

Telefonul va fi disponibil începând cu 19 aprilie, exclusiv în Japonia. Pe lângă capacul de protecție pentru camere, în pachet mai este inclusă și o husă cu branding Leica. Încă nu știm cât costă, dar modelul anterior s-a lansat la un preț de aproximativ 1.150 euro.