Polestar Phone este răspunsul Geely la mașinile de la Xiaomi și Huawei

Scris de | 24 aprilie, 2024
Polestar Phone este răspunsul Geely la mașinile de la Xiaomi și Huawei

Pentru că producători de electronice precum Xiaomi și Huawei intră acum pe piața de mașini electrice, compania Polestar anunță că întră pe piața de smartphone-uri. Brand-ul de la Geely se va folosi de tehnologia Meizu pentru a încerca să ofere un smartphone cu integrare perfectă cu mașinile sale electrice, oferind hardware de top și funcții AI într-un dispozitiv cu design modern.

Polestar Phone este un Meizu 21 Pro cu alt logo

Meizu a anunțat de câteva luni deja că se retrage de pe piața de smartphone-uri, însă tehnologiile pe care brand-ul le-a dezvoltat vor fi folosite pentru crearea altor produse din cadrul Geely. De exemplu, modelul Meizu 21 Pro, ultimul său smartphone sub acest brand, va fi rebrand-uit drept Polestar Phone.

Acesta păstrează design-ul cu trei camere dispuse pe verticală și un blitz poziționat sub ele, design-ul alungit pentru ecranul 21:9 și carcasa cu margini drepte, dar pune logo-ul mașinilor Polestar pe capacul din spate. 

La interior, Polestar Phone este un adevărat flagship, cu un chipset Snapdragon 8 Gen 3, până la 16 GB memorie RAM și 1 TB stocare internă, încărcare la 50W wireless și o baterie de 5.050 mAh. Chiar și camerele foto sunt unele de top, cu senzor de 50 megapixeli cu stabilizare pe camera principală, o cameră ultrawide de 13 megapixeli și un zoom de 10 megapixeli. 

Telefonul se va integra cu sistemul software din mașinile Polestar prin intermediul interfeței Flyme Auto, care permite controlul tuturor funcțiilor importante, precum mesaje, apeluri, redarea de muzică sau chiar clipuri video pe ecranul mașinii. De altfel, telefonul poate servi drept cheie prin intermediul tehnologiei UWB și funcției Polestar Link, care detectează telefonul în proximitate și permite deblocarea ușilor sau activarea motoarelor.

Lansarea acestui telefon este o mișcare defensivă împotriva Huawei și Xiaomi

La capitolul AI, Polestar Phone se laudă cu funcții precum generarea de imagini, căutări pe baza imaginilor, ceva similar cu Circle to Search și rezumarea de texte. Nu este încă la nivelul funcțiilor de pe telefoanele Samsung, dar vine cu mai multe funcții AI decât am văzut pe multe alte telefoane.

Singurul dezavantaj real al Polestar Phone este faptul că este un dispozitiv dedicat exclusiv Chinei. Huawei și Xiaomi lansează mașini doar în China, așa că Geely nu consideră că este necesară lansarea unui telefon sub marcă Polestar în altă regiune, marcând această lansare drept una „defensivă”. Probabil că dacă mașinile producătorilor de smartphone-uri vor ajunge și în Europa, și Geely va răspunde în consecință.

Etichete: , , , ,

Sursa: Android Central