Nubia Flip 5G, un pliabil „ieftin”, lansat și în Europa

Scris de | 30 aprilie, 2024
Nubia Flip 5G, un pliabil „ieftin”, lansat și în Europa

Nubia Flip 5G, unul dintre cele mai ieftine telefoane pe formatul pliabil clamshell din piață, lansat recent pe piața din China, ajunge destul de repede și în Europa. Deși nu poate fi găsit în magazinele retail locale din România, toți cei din UE pot comanda de pe site-ul oficial al producătorului telefonul la o ofertă de lansare avantajoasă. Astfel, Nubia Flip 5G nu este doar unul dintre cele mai ieftine pliabile din China, ci și din Europa.

Noul Nubia Flip 5G pornește de la 600 euro

Anterior, la prețuri de 600 de euro puteai găsi modele pliabile vechi de 1-2 ani sau modele second hand. Nubia Flip 5G intră în ofertă la 599 euro în configurație 8+256 GB de bază, și vine și cu o ofertă de lansare care să atragă câteva comenzi în plus. Primii 200 de clienți care comandă Nubia Flip 5G de pe site-ul companiei vor primi o pereche de căști Nubia Earbuds în valoare de 40 de euro, dar și 20 euro cashback pentru cei care lasă un review după ce telefonul este livrat.

Modelul Nubia Flip 5G este disponibil și într-o variantă superioară cu 12 GB RAM și 512 GB stocare internă, la 699 euro. Aceeași ofertă de lansare este disponibilă și pentru această variantă, iar livrările vor fi realizate în ultima săptămână din luna mai, conform listării.

Pentru un preț relativ accesibil, cei care aleg Nubia Flip 5G vor primi un telefon cu ecran pliabil pe format clamshell la interior. Acesta este un AMOLED la 120 Hz cu diagonală de 6,9”, similar în dimensiuni și format cu ceea ce vedem și de la Samsung sau Motorola în acest segment. La baza acestui model stă un chipset Snapdragon 7 Gen 1, un model mid-range mai vechi, dar destul de performant pentru a asigura o performanță de utilizare normală bună. Oricum un telefon pe acest format nu ar fi folosit drept un telefon de gaming sau pentru editări video și foto avansate.

Cu o baterie mare, de 4.310 mAh și încărcare la 33W, acest pliabil ar putea fi dintre cele cu cea mai bună autonomie din categoria sa. Desigur, acest lucru depinde foarte mult și de optimizările software realizate de Nubia.

La exterior, Nubia Flip 5G folosește un ecran rotund de 1,43”, similar cu cel de pe smartwatch-uri. Aici sunt afișate diverse widget-uri care pot afișa ora, vremea sau alte informații rapide. Tot aici poți să te vezi ca în oglindă prin camera principală de 50 megapixeli. Cea de-a doua cameră este una de „adâncime”, pentru modul portret.

Poate că odată cu intrarea unor jucători care pot oferi produse la prețuri mai mici în categoria de pliabile, și brand-urile mai mari vor mai scădea prețurile pentru a concura mai bine. Motorola a avut în urmă cu un an o tentativă similară, cu modelul Motorola Razr 40 „standard”, care a fost introdus în piață la un preț redus.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Nubia