Cel mai frumos mid-range de la Samsung nu poate fi cumpărat în Europa

Scris de | 13 mai, 2024
Cel mai frumos mid-range de la Samsung nu poate fi cumpărat în Europa

Telefoanele Samsung au acum un design unitar de la cel mai ieftin model, până aproape de cel mai scump. Avem parte de margini și ecrane plate, camere rotunde dispuse pe verticală și ecrane mari pe întreaga gamă. Doar modelul S24 Ultra pare să iasă din aceste tipare, oferind mai multe camere și o formă diferită, cu colțuri mai ascuțite. Se pare însă că Samsung experimentează acum cu design-uri care să concureze mai bine în piață cu modelele mid-range ale altor companii, lansând primul său telefon cu piele vegană pe spate. Din păcate, nu vei putea cumpăra acest telefon.

Samsung a ales design-ul cu piele vegană doar pentru modelul Galaxy C55, care se vinde exclusiv în China

Modelul din imagini se numește Galaxy C55 și pare să fie aproape identic cu ceea ce în Europa numim Galaxy M55 în materie de hardware intern. Modelul C55 este însă disponibil doar în China și vine nu doar cu un design puțin schimbat la nivelul capacului de pe spate, ci și cu un preț de aproape două ori mai mic, pentru o configurație net superioară.

În timp ce Galaxy M55 este livrat cu capac din plastic pe spate, 128 GB stocare și 8 GB memorie RAM la aproximativ 500 de euro, Galaxy C55 din China vine cu spate din piele vegană, 256 GB stocare și 12 GB RAM la echivalentul a 260 de euro. Desigur, prețurile din China sunt de obicei mai mici pentru că sunt aplicate alte taxe, sau taxe mai mici, cât și pentru că anumite companii încearcă să crească rapid cota de piață, renunțând astfel la profituri. Având în vedere că brandul Samsung este aproape „invizibil” în topurile vânzărilor de telefoane din China, este de înțeles de ce ar încerca să atragă publicul cu un model special, dedicat lor.

Spatele din piele vegană amintește de ceea ce Samsung făcea în urmă cu 10 ani, cu modele precum Galaxy Note 4 și Galaxy S5, care aveau spate din plastic ștanțat cu o textură care imita pielea. Nici această „piele vegană” nu este foarte departe de plastic, însă are o textură moale la tingere, în comparație. Multe telefoane mid-range și chiar „premium” din China folosesc acest material, iar utilizatorii par să prefere aceste modele față de cele cu spate din sticlă care se pot sparge.

„Pielea” aleasă de Samsung pe Galaxy C55 este de culoare portocalie, cu două cusături false pe laterale. Marginea telefonului este rotunjită, spre diferență de modelele Galaxy A, care au margini drepte.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: via Phone Arena