Sony Xperia 10 VI, anunțat oficial: Preț și specificații

Scris de | 15 mai, 2024
Sony Xperia 10 VI, anunțat oficial: Preț și specificații

Sony a anunțat noua sa serie de telefoane mid-range Xperia 10 VI, care aduce cu sine câteva caracteristici noi. Noul telefon mid-range urmează în mare parte designul predecesorului său. Așteptați-vă la o greutate redusă (164 de grame), un ecran OLED de 6,1 inci cu raport de aspect 21:9 și sticlă Gorilla Glass Victus, precum și rating IP68.

Xperia 10 VI preia și alte câteva caracteristici de la telefonul mai vechi, în special o baterie de 5.000mAh, difuzoare duale orientate spre față, un port de 3,5mm și slot pentru carduri microSD. Alte caracteristici de bază includ un chipset Snapdragon 6 Gen 1 din gama lower-mid (totuși, o îmbunătățire față de vechiul Snapdragon 695), 8GB de RAM și 128GB de stocare internă.

Însă telefonul Sony rămâne în urmă în unele categorii față de dispozitivele rivale. Nu există suport pentru încărcare wireless aici, deși aceasta este o funcție comună și de înțeles pe acest segment. Dar rabatul cel mai semnificativ este lipsa unui ecran cu rată de reîmprospătare ridicată. Cel din dotare atinge maxim 60Hz. Acest lucru este dezamăgitor, când chiar și telefoanele care costă sub 300 de dolari oferă ecrane OLED cu 120Hz sau 90Hz.

Ne așteptăm și la un sistem principal de camere cu performanțe mai slabe, cel puțin pe hârtie, deoarece camera tele de 8MP cu zoom optic 2x de pe telefonul de anul trecut a fost eliminată. Sony folosește camera principală de 48MP pentru zoom-ul prin crop la 2x.

Această decizie are sens, având în vedere că este vorba despre un obiectiv de zoom 2x cu rezoluție scăzută. Acest senzor principal de 48MP este completat de o lentilă ultrawide de 8MP (15mm), în timp ce o cameră selfie de 8MP este disponibilă pe partea frontală. De asemenea, există o aplicație redesigned de cameră de data aceasta, cu toate că lipsește modul profesional.

Sony promite trei actualizări majore ale sistemului de operare și patru ani de patch-uri de securitate. Acest lucru nu este chiarla nivelul gamei de produse mid-range de la Samsung, dar este totuși o îmbunătățire majoră față de politica de actualizare 2+3 a Xperia 10 V.

Dacă vă tentează Xperia 10 VI, va trebui să plătiți 399 de euro în Europa, atunci când va fi lansat în mijlocul lunii iunie, cu precomenzile începând din 15 mai. Acest preț îl plasează în aceeași categorie cu Samsung Galaxy A35 5G.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: Sony's new Xperia 10 VI budget phone is old-school, in both good and bad ways