Microsoft va „înarma” Game Pass cu Call of Duty din prima zi de lansare

Scris de | 20 mai, 2024
Microsoft va „înarma” Game Pass cu Call of Duty din prima zi de lansare
Foto: Activision

Microsoft a ajuns, se pare, la o decizie cu privire la soarta uneia dintre cele mai populare serii de jocuri din întreaga lume, Call of Duty. Conform celor de la Wall Street Journal, discuțiile dintre executivii companiei s-au încheiat cu decizia de a aduce cel mai nou titlu din seria care aparține de Activision Blizzard (acum aflată în portofoliul Xbox) pe Game Pass, serviciul de streaming de jocuri video al celor de la Microsoft, încă din prima zi de lansare.

Este o decizie pe care mulți o așteptau, deși asta înseamnă că Microsoft va renunța la sume considerabile de bani, obținute din vânzările directe ale jocului, în dauna unor câștiguri provenite din abonamentele pe Game Pass. Bineînțeles, americanii vor obține totuși fonduri suficiente din vânzări pe alte platforme (au fost de-acord să lanseze Call of Duty pe alte platforme, precum PlayStation sau Nintendo, timp de minim 10 ani) și din vânzări pe propriile sale platforme pentru cei care vor dori să achiziționeze direct jocul și să îl aibă pentru totdeauna, fără să fie condiționați de prezența sa în Game Pass. De asemenea, nu se știe încă dacă va fi disponibil pe ambele platforme pe care este disponibil abonamentul – PC și Xbox.

Până să fie cumpărată de Microsoft, Activision a refuzat mai tot timpul ideea de a-și aduce jocurile într-o platformă disponibilă pe bază de abonament. Sigur, titluri Call of Duty mai vechi au fost disponibile gratuit sau în servicii precum PlayStation Plus în ultima perioadă, însă niciodată nu a fost vorba de cea mai nouă lansare din serie. Chiar și după încheierea achiziției Activision Blizzard, jocurile acestora nu s-au „grăbit” să apară pe serviciul celor de la Microsoft, până acum doar Diablo IV fiind disponibil în Game Pass.

Aducerea noului Call of Duty în Game Pass este însă o mișcare care va beneficia cu siguranță serviciului pe bază de abonament al celor de la Xbox. De asemenea, se aliniază la strategia indicată de comentarii recente ale lui Phil Spencer, CEO Microsoft Gaming. „Dorința noastră este ca întregul portofoliu de jocuri al ZeniMax, Activision Blizzard și XGS – Xbox Game Studios – să fie pe Game Pass, încă din prima zi”, declara acesta pentru GameFile în februarie.

Vom avea parte de o confirmare oficială și mai multe detalii cu privire la sosirea lui Call of Duty în Game Pass (alături, poate, de alte jocuri Activision Blizzard) la showcase-ul anual Game Pass, care are loc pe 9 iunie. După acesta, va exista un alt eveniment cu focus pe „o franciză iubită”, lucru care indică, din nou, potențiala venire a Call of Duty în Game Pass.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , ,

Sursa: The next Call of Duty will reportedly hit Game Pass on its release day