Nothing Phone (3) ar putea „copia” iPhone 16, înainte ca acesta să fie lansat

Scris de | 24 mai, 2024
Nothing Phone (3) ar putea „copia” iPhone 16, înainte ca acesta să fie lansat

Se apropie vara, deci ne putem aștepta la anunțul unui nou model Nothing Phone din seria principală, iar Carl Pei pare că a început deja să facă „teasing” pentru acesta. Imaginile publicate de CEO-ul Nothing pe rețeaua de socializare X prezintă câteva actualizări de interfață pentru Nothing OS, care va schimba felul în care butoanele de control rapid și notificările sunt organizate, dar par să ne ofere și primele detalii despre Nothing Phone (3).

Nothing pregătește un buton în plus pe Phone (3)

Următorul telefon al companiei va veni la scurt timp după lansare Nothing Phone (2a), însă acesta nu va fi încadrat în gama de buget. Vorbim despre un telefon cu chipset performant, cel mai probabil din gama Snapdragon 8 de la Qualcomm. Anul trecut, compania a adoptat Snapdragon 8+ Gen 1, un procesor de generație trecută, pentru a păstra prețul mai jos. Anul acesta însă, cu opțiunea mai ieftină Snapdragon 8s Gen 3 la dispoziție, s-ar putea ca telefonul să nu mai fie tocmai în urmă la acest capitol.

Cel mai interesant detaliu pare să fie însă prezența unui nou buton fizic, amplasat pe laterala din dreapta, sub butonul Power. Acesta ar putea fi un buton programabil, așa cum am văzut pe seria iPhone 15, sau ar putea fi un buton dedicat pentru anumite funcții. Având în vedere faptul că Nothing a început să integreze agresiv funcții AI cu ChatGPT în telefoanele și accesoriile sale, este posibil ca acesta să fie dedicat asistentului AI. Practic, ai avea o funcționalitate similară cu cea de pe Rabbit R1, comunicând cu AI-ul atunci când ai butonul apăsat.

Alternativ, Nothing ar putea adopta strategia Apple, cu un buton de „captură”. Acesta din urmă nu a fost încă confirmat oficial, dar se pare că modelele iPhone 16 vor putea realiza fotografii, filmări și alte funcții de „captură” folosind un nou buton dedicat, amplasat tot pe laterala din dreapta a telefoanelor. Având în vedere și alte „inspirații” pe care Nothing le-a luat de la iPhone-uri în trecut, precum rama și ecranele plate, nu ar fi ieșit din comun să încerce să „copieze” Action Button sau Capture Button.

Dacă alege însă opțiunea „capture”, aceasta va fi disponibilă pe Nothing Phone (3) înainte ca Apple să lanseze iPhone 16. Astfel, percepția în piață ar fi că Apple „copiază” Nothing, când, de fapt, ambele copiază Sony, care are buton dedicat pentru cameră de multe generații pe modelele de top din seria Xperia.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: Android Authority