Apple vrea să realizeze o aplicație dedicată pentru parole, numită (evident) Passwords

Scris de | 7 iunie, 2024
Apple vrea să realizeze o aplicație dedicată pentru parole, numită (evident) Passwords

Apple are în plan construirea unei aplicații de management al parolelor, care să fie integrată direct în sistemele de operare ale iPhone-urilor și Mac-urilor sale. Noua aplicație se va numi, foarte simplu și elocvent, Passwords, și va veni în competiție cu alte aplicații care fac același lucru, precum 1Password sau LastPass, care cer în mod normal utilizatorilor lor o taxă lunară pentru generarea și păstrarea în siguranță a unor parole unice. Apple ar urma să dezvăluie existența aplicației la WWDC (Worldwide Developers Conference), care are loc pe 10 iunie.

Gigantul din Cupertino deja generează și păstrează parole unice prin iCloud Keychain, o funcție care sincronizează parolele pe toate device-urile Apple ale unui utilizator, precum și pe Windows PC printr-o extensie de browser. Însă parolele din iCloud Keychain se găsesc, în mod bizar, în aplicația Settings, ceea ce nu le face prea ușor de găsit sau schimbat. Astfel, o aplicație dedicată, care să poată fi găsită ușor și să fie numită fix Passwords are sens și ar face lucrurile mult mai simple pentru utilizatorii Apple.

În aplicație, parolele vor fi împărțite în diferite categorii, precum parole de conturi, rețele Wi-Fi, sau Passkeys. De asemenea, va permite și importarea parolelor din alte aplicații rivale (deci dacă nu vrei să mai folosești LastPass, spre exemplu, nu vei pierde tot ce ai acolo), și le va introduce automat atunci când vrei să te loghezi pe un site sau într-o aplicație. Passwords va funcționa și pe headset-ul Vision Pro al celor de la Apple și, la fel ca Google Authenticator, va oferi opțiune de 2FA (two-factor authentication). Rămâne de văzut însă dacă aplicația îți va permite și să stochezi imagini și fișiere, precum fac 1Password și LastPass.

Pe lângă Passwords, Apple este așteptată să lanseze la WWDC și noile versiuni de iOS, iPadOS, MacOS, WatchOS și VisionOS, toate cu noi adiții de software cu AI.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: Apple will reportedly build a dedicated Passwords app for the iPhone and Mac