Logitech MX for Mac sub lupă: calitate premium pentru cei mai pretențioși

Scris de | 13 iunie, 2024
Logitech MX for Mac sub lupă: calitate premium pentru cei mai pretențioși

Logitech a lansat o nouă gamă de produse Logi for Mac, acestea fiind concepute pentru utilizatorii de laptopuri Apple. Gama include MX Keys S pentru Mac, MX Keys S Combo pentru Mac, MX Anywhere 3S pentru Mac și MX Keys Mini pentru Mac.

Am avut și noi ocazia să le testăm în ultimele săptămâni, și, deloc o surpriză, ne-am îndrăgostit de ele. De fapt, cei mai mulți dintre noi cei din redacția connect, utilizăm deja de ani buni periferice Logitech pentru birou, iar marea majoritate a textelor pe care le puteți citi pe site, sau a clipurilor pe care le puteți urmări pe canalul nostru de YouTube sunt realizate cu ajutorul acestor produse. Dar hai să vedem mai în detaliu ce presupune noua gamă și cât de mult ușurează viața utilizatorilor de Mac și nu numai, pentru că vom vorbi puțin și despre un MX Keys Mini, care e realizat pentru ambele sisteme de operare populare, deci și pentru Windows.

Design

Designul și calitatea buildului este cu siguranță unul dintre punctele forte ale oricărui produs Logitech, nu numai dacă vorbim despre gama MX. Folosesc și acasă, pe platforma de gaming, gama PRO, și pot spune că nu am avut parte de ceva mai bun până acum la mine pe birou, dar mai ales în meciurile prelungite de Counter-Strike 2. Dar hai să revenim la munca de birou, că trebuie să mai întreprindem și așa ceva din când în când, că doar nu strică. Build-ul este unul premium, calitatea materialelor folosite fiind de top.

Noile produse din portofoliul MX pentru Mac sunt disponibile în culori care se potrivesc cu designul produselor Apple, gen Space Gray, și sunt integrate într-un ecosistem unificat prin aplicația de personalizare și control Logi Options+. Aceasta e platforma care unește toate aceste periferice, și care e destul de ofertantă prin prisma multitudinii de setări pe care le putem găsi aici, precum configurarea butoanelor suplimentare de pe mouse, sau chiar și a celor existente deja. De exemplu, putem reconfigura orice acțiune de pe tastele F ale tastaturii și le putem atribui chiar și comenzi specifice din aplicațiile instalate în PC. Ce mi-a mai plăcut mie personal e și existența unor comutatoare rapide pe MX Keys Mini între până la trei PC-uri diferite. Vorbesc aici de tastele F1, F2 și F3. Tot ce am spus aici este valabil pentru toată gama MX.

Tastaturi pe toate gusturile

Cum spuneam, am avut ocazia de-a lungul timpului să testăm multe dintre aceste periferice, iar ele sunt într-adevăr unele dintre cele mai bune pe care le putem găsi pe piață la ora actuală. Iar faptul că sunt lansate sub brand-ul „For Mac” înseamnă că regăsim, pe tastaturi (MX Keys Mini și MX Keys), formatul specific pentru controlul produselor care se folosesc de sistemul de operare MacOS, deci vedem câteva butoane schimbate față de versiunile, să le spunem tradiționale, pe care le utilizăm împreună cu PC-uri care rulează Windows. De altfel, cum spuneam și mai devreme, MX Keys Mini-ul meu din dotare e realizat atât pentru Mac cât și pentru WIndows, ceea ce pe mine mă ajută destul de mult, mai ales că folosesc, ocazional, ambele sisteme de operare.

Printre noile produse pe care Logitech le-a anunțat de curând, avem parte și de MX Keys S pentru Mac. Aceasta e o tastatură care dispune de un design reîmprospătat, adus la zi, dedicat pentru Mac și este echipată și cu iluminare inteligentă și Smart Actions, o funcție care are menirea de a simplifica munca de la birou, care este activabilă prin aceeași aplicație Logi Options+ de care vorbeam mai devreme. 

De asemenea, putem achiziționa acum și un combo de periferice de la Logitech, pentru că producătorul a lansat și Combo MX Keys S pentru Mac, adică primul combo MX conceput pentru Mac care include tastatura MX Keys S pentru Mac, mouse MX Master 3S pentru Mac și MX Palm Rest. Adică tot ce ai nevoie pentru birou, sau, de ce nu, pentru biroul de acasă. În acest caz, în pachet avem parte de mouse, tastatură, dar și un palmrest care ajută în timpul sesiunilor mai lungi petrecute în fața calculatorului, sau în timpul acelor zile când chiar avem ceva mai mult de muncă.

Probabil oricine a folosit vreodată un mouse din seria MX Master știe deja despre ce vorbesc. Din punctul de vedere al jurnaliștilor și influencerilor care fac review-uri, acesta, adică MX Master 3S ar fi cam cel mai bun mouse de productivitate din lume, iar eu, ca jurnalist de tehnologie și utilizator de mai bine de 3 ani de MX Master 3 pot spune că sunt de acord cu ei. Ergonomia acestuia, faptul că tot prin Logi Options+, despre care vorbeam mai devreme, poți să îi atribui funcții AI și să-l legi direct la ChatGPT, contribuie cu succes la acordarea acestui titlu onorific. MX Master 3S pur și simplu este una dintre cele mai bune, dacă nu chiar cea mai bună opțiune existentă pe piață. Deci e clar că nu ai cum să dai greș cu un astfel de produs, cum e comboul MX Keys S + MX Master 3S for Mac.

Mouse de travel, dar mai ales de productivitate

Iar pentru cei care își petrec cele mai multe zile aflați în mișcare, care profită din plin de așa zisul stil de viață de „nomad digital”, este disponibil acum în magazine și MX Anywhere 3S pentru Mac, cea mai nouă versiune de mouse compact creat pentru MacBook și nu numai, care oferă scrolling rapid, click-uri silențioase și tracking mai precis, la rezoluție 8K, pe orice suprafață.

Dar forma sa e cea care vinde cu adevărat acest produs. Vorbim și aici de o ergonomie peste medie, de o greutate redusă și de niște dimensiuni aproape neglijabile. Da, pentru travel, aceasta e una dintre cele mai bune opțiuni, iar dacă ești fan adevărat Logitech în poți folosi chiar în completarea lui MX Master 3 sau MX Master 3S, pentru momentele când trebuie să pleci de acasă.

Și mai vreau, înainte să închei, să continui dezbaterea despre tastaturile cu numpad vs. cele fără numpad, în format mai redus, pentru productivitate. Eu unul, după cum am spus mai devreme în mai multe rânduri, folosesc MX Keys Mini, însă nu de puține ori am avut discuții cu colegi despre utilitatea unei tastaturi ăn format complet, cum este MX Keys, adică varianta și cu numpad pentru cei din popor. Aici, depinde, desigur, de ce ai nevoie. Pentru mine, munca mea fiind 99% bazată pe lucrul cu literele, nu e nevoie de MX Keys, însă pot vedea cum aceasta e o opțiune excelentă pentru cei care lucrează mai mult cu cifre, sau chiar și editează video sau foto. Faptul că ai acces la mai multe butoane, se traduce într-un timp mai scurt petrecut pentru finalizarea diverselor proiecte.

Concluzia connect

Noua gamă de la Logitech, MX for Mac, care cuprinde MX Keys Mini în culoarea space gray, care e absolut superbă, MX Keys S, combo-ul MX Keys S cu MX Master 3S și MX Palm Rest, dar și MX Anywhere 3S pentru mac întregesc, zic eu, unul dintre cele mai bune lineup-uri de periferice pentru birou pe care le poți achiziționa la ora actuală. 

Ergonomia acestora, durata lungă de viață a bateriei, pentru absolut fiecare dintre produsele menționate anterior, dar și faptul că sunt personalizabile din mai multe puncte de vedere prin aplicația Logi Options+ fac din aceste device-uri niște opțiuni pe care nu trebuie să le ratezi atunci când vrei să faci un upgrade biroului de acasă, mai ales dacă folosești un Mac, dar care te vor face să scoți din buzunar un preț pe măsura calității pe care o primești la schimb.

MX Keys S pentru Mac (119 euro), MX Keys S Combo pentru Mac (219 euro), MX Anywhere 3S pentru Mac (99 euro), MX Keys Mini pentru Mac (119 euro) sunt disponibile la nivel global din mai 2024 pe site-ul Logitech dar și la alți retaileri.

Etichete: , , , , , , , ,