Huawei Mate XT este o adevărată „bijuterie” tehnologică, demonstrând că astfel de produse pot fi realizate cu tehnologiile pe care le avem astăzi. Totuși, la 3.500 de euro, cu siguranță nu se vor înghesui prea mulți clienți să îl cumpere, așa că Huawei pare că oferă o ofertă „imbatabilă” celor care și-l doresc, dar sunt încă nehotărâți dacă să apese sau nu pe butonul de cumpărare. Cei care cumpără Mate XT de pe piața internațională vor beneficia de o schimbare gratuită de ecran, în cazul în care este necesară, indiferent de motivul pentru care acesta s-a stricat.
Ecranul pliabil de pe Mate XT va fi reparat gratuit pentru primul an după achiziție
Spre diferență de alte pliabile, ecranul lui Mate XT este ceva mai expus posibilelor daune. În primul rând, acesta folosește o balama care pliază ecranul pe exterior și una care îl pliază pe interior. Astfel, ecranul acoperit cu plastic este permanent expus atât pe zona care îi permite să fie folosit asemeni unui telefon „obișnuit” de 6,4”, cât și pe laterala din dreapta. Husa din pachet acoperă acea laterală, dar simpla scăpare pe jos a telefonului ar putea să ducă la un ecran complet stricat.
Deși nu avem încă prețuri oficiale pentru reparațiile lui Mate XT în Europa, le știm pe cele din China. La 7.999 yuan, adică aproximativ 1.000 de euro, doar pentru ecran, Huawei Mate XT va fi un telefon scump și de cumpărat, și de reparat, dar și greu de întreținut. Bonusul oferit de companie pentru o reparație gratuită în primele 12 luni pentru ecran poate fi un soi de „asigurare”, pentru a putea folosi telefonul fără a sta cu frică în cazul unui accident.
Rămâne de văzut dacă această „tactică” de a atrage clienți către Mate XT se va dovedi a fi una câștigătoare. Având în vedere factorul de noutate al dispozitivului și faptul că nu are, momentan, rivali reali în piață, Mate XT s-ar putea dovedi un succes pentru producătorul chinez, chiar și la acel preț „usturător” de 3.500 de euro. Cu garanția că noul tău telefon de 17.500 lei va fi reparat gratuit în cazul în care pățește ceva, s-ar putea să vedem mai mulți dispuși să își asume „riscul” de a fi early adopters.