Aplicațiile de știri nu sunt o noutate, precum și cele destinate către generația Z, iar acum Newsreel vrea să combine cele două într-un singur produs, care dorește să îi mai îndepărteze pe tineri de Instagram, Snapchat sau TikTok. Newsreel este țintit către tinerii între 18 și 30 de ani, care nu mai vizitează atât de des site-urile publicațiilor de știri sau ale televiziunilor și preferă să consume conținutul prin platforme online de social media, precum mai sus-menționatele TikTok sau Instagram.
Newsreel a obținut până acum o finanțare de 200.000 de dolari, inclusiv 55.000 via Kickstarter, și vrea să atingă investiții de 1 milion de dolari. În ceea ce privește felul în care funcționează, acesta este similar cu Duolingo, oferind trei știri principale pe zi, cu accent pe politică sau știri externe, pe care cititorii sunt invitați să le completeze în diferite stadii.
Astfel, un utilizator poate scrolla prin articole care sunt împărțite în mai multe bucăți, cu videoclipuri și întrebări amestecate prin conținutul știrii, pentru a vedea dacă cel care citește o și înțelege. Cititorii încep un „streak” odată ce folosesc aplicația în zile consecutive și parcurg toate cele trei știri dintr-o zi. O funcție de timeline oferă și context și background pentru știrile respective.
Fondatorul Newsreel, Jack Brewster, descrie aplicația ca fiind situată undeva între mass-media clasică și rețelele de social media, cu scopul de a-i ajuta pe cei mai curioși să „înceapă o relație cu știrile”. Echipa editorială este alcătuită din patru persoane momentan, dar deja au fost încheiate parteneriate cu platforme media din universități și facultăți din SUA pentru a putea publica propriile știri pe Newsreel. Brewster speră ca utilizatorii Newsreel să își dorească să își îmbunătățească streak-urile pe aplicație întocmai cum o fac cei care folosesc Duolingo sau Strava. „Cea mai mare minciună pe care ne-o spunem este că generației Z nu îi pasă de știri. Le pasă, doar că își doresc să vină la ei” a declarat Brewster.