Mark Zuckerberg a pierdut 70 de miliarde de dolari. Acum e cel de-al 20-lea cel mai bogat om din lume

Scris de | 20 septembrie, 2022
Mark Zuckerberg a pierdut 70 de miliarde de dolari. Acum e cel de-al 20-lea cel mai bogat om din lume

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, e mai puțin bogat cu 70 de miliarde de dolari, ceea ce îl coboară pe locul 20 ca cel mai bogat om din lume, arată estimările.

Zuckerberg a început anul cu o avere de 125 de miliarde de dolari potrivit indicelului Billionaires al Bloomberg. De atunci, însă, a scăzut la 55.3 miliarde de dolari, o scădere cu puțin peste 55%, potrivit datelor. Forbes îi estimează acum averea la 53.4 miliarde de dolari.

Meta, care deține Facebook, Instagram, Whatsapp și Oculus, a avut 12 luni tumultoase de când Zuckerberg a spus că va deveni o companie metaversă și apoi a început rebrandingul masiv din octombrie anul trecut. Facebook a continua să raporteze prima scădere a numărului de utilizatori, a pierdut un milion de utilizatori zilnic în ultimul trimestru din 2021.

Compania a fost de asemenea plină de controverse după ce denunțătoarea Frances Haugen a scurs informații din documentele interne ale Facebook, documente care descopereau că Instagram a contribuit la tulburările de alimentație și la gândurile de suicid la adolescente.

Venitul net al Meta a scăzut cu 36% sau mai mult de 3 miliarde de dolari în al doilea trimestru față de aceeași perioadă din 2021.

Meta a investit masiv în metaverse, aproximativ 50% din cheltuielile sale de capital, aproximativ 10 miliarde de dolari, s-au îndreptat spre noua strategie a companiei. Totodată, 10.000 de oameni lucrează la noua direcție, iar CEO-ul companiei a declarat în mai multe rânduri că business-ul metaverse nu va aduce o contribuție majoră pe termen scurt, ci că va contribui semnificativ la cifra de afaceri mult mai târziu în acest deceniu.

Cine mai este pe lista bogaților a Bloomberg?

CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, se află în fruntea listei bogaților, iar Bloomberg estimează averea la 268 de miliarde de dolari.

Gautam Adani, fondatorul Amazon Jeff Bezos , magnatul francez al bunurilor de lux Bernard Arnault și fostul CEO al Microsoft, Bill Gates, alcătuiesc top 5-ul în clasament.

Pe locul 20, Zuckerberg se află în spatele lui Jim, Rob și Alice Walton, copiii fondatorului Walmart, Sam Walton.

Etichete: , , , ,