Razer prezintă noul laptop de gaming Blade

Scris de | 22 mai, 2018

Noul Razer Blade este potrivit producătorului cel mai mic laptop de gaming din clasă, totodată beneficiind de îmbunătățiri în privința ecranului și a performanțelor. Ecranul este de 15,6 inchi, cu o rezoluție Full HD (1920 x 1080) și un refresh rate de 144 Hz, ceea ce îmbunătățește experiența de gaming și divertisment digital prin tehnologia full-frame fluid motion și redare 100% a paletei de culori sRGB. Utilizatorii pot opta în mod alternativ pentru un ecran cu rezoluția 4K (3840 x 2160) cu suport touch și redare 100% a paletei de culori Adobe RGB.

Ecranul este împrejmuit de o ramă extrem de îngustă, de doar 4,9 mm, păstrând poziționarea ideală a camerei web în partea superioară  a ecranului, iar grosimea totală este de doar 16,8 mm, fiind proiectat să fie ultra portabil. Carcasa este realizată prin procedeul CNC dintr-un singur bloc de aluminiu pentru a fi rezistentă și compactă, ea beneficiind totodată de un finisaj negru rezistent la zgârieturi.

Pentru eliminarea căldurii fără să fie sacrificată performanța, Razer a recurs la implementarea unei soluții inovatoare bazate pe folosirea camerelor de vaporizare în locul conductelor de căldură folosite de majoritatea laptopurilor de gaming.  Dincolo de răcirea CPU și GPU, lichidul de vaporizare sigilat prin vacuum ajută și la disiparea căldurii generate de celelalte componente din laptop. Materialele cu nano-particule ultra subțiri, alături de interfețele termice bazate pe grafit, ce sunt caracteristice serverelor, reduc posibilitatea de formare a unor zone cu temperatură crescută și facilitează transferul termic, în timp ce ventilatoarele performante cu zgomot redus elimină aerul cald din carcasă prin radiatoare duale cu elemente de doar 0,1 mm.

Ultra puternic

Noul Razer Blade cu ramă extrem de subțire are la bază a opta generație de procesoare  Intel, mai precis un Intel Core i7-8750H, combinată cu soluții grafice din seria NVIDIA GeForce GTX 10. Noul procesor Intel cu șase nuclee oferă inclusiv frecvențe Turbo Boost de până la 4,1 GHz. Pentru a beneficia de cea mai bună experiență de gaming utilizatorii pot opta pentru variantele cu plăci grafice GeForce GTX 1060 sau GeForce GTX 1070, ambele folosind design-ul Max-Q.

Pentru multitasking extrem, Razer a inclus și 16 GB RAM de memorie DDR4 cu o frecvență de 2667MHz și tehnologie dual-channel, respectiv stocare SSD PCIe cu o capacitate de până la 512 GB. Noile laptopuri oferă suport pentru până la 32 GB de memorie și până la 2 TB spațiu de stocare.  Posibilitățile de conectare includ un Mini DisplayPort care permite conectarea simultană a până la trei monitoare, un port HDMI și un Thunderbolt 3. Conectarea perifericelor se poate realiza prin folosirea celor trei porturi USB 3.1 Gen 1. Pentru un confort sporit, Razer a făcut disponibilă utilizarea noului Chroma Laptop Stand care include pe lângă sistemul de iluminare și un hub USB cu 3 porturi suplimentare.

Noul laptop de gaming Razer Blade 15,6 inchi cu procesor cu șase nuclee este disponibil de azi la prețuri care pornesc de la 1.949,99 Euro în oferta Razer.com și a anumitor parteneri retail din SUA, Canada, Franța, Marea Brtianie, Germania și China.

Razer a anunțat azi și lansarea soluției grafice externe Razer Core X, cu prețuri pornind de la 299 Euro. Noua soluție eGPU oferă performanțe similare sistemelor de gaming de tip desktop, folosind tehnologia Thunderbolt 3 care-l face compatibil atât cu PC-uri cât și cu laptopuri Mac.

 

Etichete: ,