iTunes soseşte în octombrie cu o interfaţă mai simplă şi noi funcţii

Scris de | 13 septembrie, 2012
iTunes soseşte în octombrie cu o interfaţă mai simplă şi noi funcţii

iTunes este considerat de mulţi călcâiul lui Ahile pentru ecosistemul Apple, însă odată cu noul iPhone 5 compania a anunţat şi o versiune regândită a longevivului player.

Noul iTunes pentru Mac şi PC soseşte în luna octombrie şi va îmbunătăţi integrarea cu iCloud, afişând organizat, în Library, toate produsele cumpărate pe dispozitivele Apple. Cele mai important schimbări sunt însă cele de ordin estetic şi funcţional. iTunes se deschide de acum într-o interfaţă full-window unde principalele categorii – muzică, filme, seriale – sunt delimitate clar. Selectând o categorie vei vedea doar conţinutul acesteia, ideea fiind de a elimina aspectul prea aglomerat din versiunile precedente.

MiniPlayer-ul are la rândul său un nou look, mai minimalist, funcţia de search a fost îmbunătăţită, cu acces la întreagă bază iTunes, iar pentru a şti constant ce piesă urmează iTunes afişează informaţia prin nou sistem Up Next.

Interfaţa magazinelor virtuale iTunes Store şi iBookstore a fost şi ea simplificată, fiind mai uşor să găseşti ceva ce îţi place şi să-l achiziţionezi. Vei avea la dispoziţie şi un Preview History, un sistem care îţi reaminteşte toate piesele pe care le-ai urmărit în magazin, fără a le cumpăra. Perioada de preview pentru o melodie este de 90 secunde.

Dincolo de modificările de mai sus Apple nu a făcut precizări despre cea mai importantă problemă ce afecta programul iTunes şi anume consumul de resurse. Rămâne să vedem dacă noul iTunes va rula mai rapid şi va avea o amprentă mai mică asupra sistemului.

Etichete: , , ,