Apeluri la calitate HD intre clientii Orange din Romania si Moldova

Scris de | 22 octombrie, 2012
Apeluri la calitate HD intre clientii Orange din Romania si Moldova

Incepand de astazi, clientii Orange din Romania si Moldova se vor putea auzi la calitate HD, in premiera mondiala, datorita unei interconectari intre cele doua retele mobile.

Orange este singurul operator din tara noastra care a lansat HD Voice, in luna mai a anului trecut. Astazi, multumita succesului HD Voice din cele doua tari, precum si legaturilor ligvistice si culturale, a fost anuntata interconectarea celor doua tari pentru a obtine cel mai bun sunet la efectuarea apelurilor.

Practic, in momentul in care se realizeaza o convorbire telefonica intre un utilizator din Romania si unul din Moldova si se folosesc telefoane compatibile cu serviciul HD Voice, cei doi utilizatori se vor bucura de o calitate a sunetului superioara, comparativ cu ceea ce se aude in mod normal. Aici puteti vedea diferenta intre un apel cu HD voice si unul fara http://www.orange.ro/services/hd-voice.html

Telefoane compatibile HD Voice la Orange: Samsung Galaxy  S III, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy Xcover, Samsug S5610, Samsung Galaxy Ace, Nokia Lumia 900, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 610, Nokia Asha 302, HTC One X,HTC One S, HTC Desire C, LG Optimus L7, Alcatel One Touch 991. iPhone 5 va fi compatibil cu serviciul HD Voice.

telefoane orange hd voice

Orange ofera  HD Voice in 14 tari, iar Moldova a fost prima dintre ele. Serviciul ofera clientilor posibilitatea de a beneficia  de o calitate mai buna a sunetului atunci cand efectueaza sau primesc apeluri, zgomotul de fundal fiind redus indiferent de locul in care clientul se afla. In timpul unei convorbiri telefonice prin telefonia clasica sunt preluate 8000 de secvente ale sunetului pe secunda, fiind astfel eliminata o mare parte din spectrul complet de sunete pe care o persoana le aude in timpul unei conversatii. Cu standardul HD Voice se imbunatateste aceasta calitate prin dublarea numarului de secvente pe secunda la 16000.

Urmatoarele tari care vor fi interconectate cu Romania vor fi Spania, Franta si Polonia.

“Suntem mandri ca putem oferi clientilor din Romania oportunitatea de a fi primii care experimenteaza o calitate superioara a vocii in convorbirile international. Sunetul HD, alaturi de cea mai rapida retea de date mobile din Romania, confirma accentual pe care Orange il pune pe inovatie, precum si interesul nostrum de a oferi clientilor o experienta placuta si de a stabili noi standard in serviciile de voce”, a declarant Jean-Francois Fallacher, CEO Romania.

Etichete: , , , , , , , , ,