HTC a anunțat noul model One – mai performant, cu mai mult aluminiu, cameră duală și baterie cu până la 40% mai bună

Scris de | 25 martie, 2014
HTC a anunțat noul model One – mai performant, cu mai mult aluminiu, cameră duală și baterie cu până la 40% mai bună

HTC a lansat în cursul zilei de astăzi noul vârf de gamă, modelul One, cunoscut și sub denumirea de HTC M8. Noul smartphone taiwanez a făcut trecerea la un ecran de 5 inchi, un procesor Snapdragon 801 la 2.3 GHz, integrează două camere pe partea din spate și are o baterie care ține cu până la 40% mai mult decât generația veche. Va fi disponibil începând cu luna aprilie în anumite țări, dar nu avem încă informații despre lansarea din România.

htc-one-m8

HTC One este considerat de mulți smartphone-ul anului 2013. Nu a suprins atât de tare prin prisma specificațiilor și a funcțiilor, ci printr-un design metalic și finisări excelente.

Versiunea din 2013 a lui One avea până la 70% din șasiu construit din aluminiu, iar pentru noul One s-a ajuns la un procent de 90%, asta însemând că policarbonatul a dispărut din construcție, iar acum avem un dispozitiv construit aproape în întregime din metal și sticlă. Display-ul este construit din același panou Super LCD 3 și a trecut la 5 inchi, cu rezoluție 1080p.

Forma a suferit o ușoară modificare, cu colțuri mai rotunjite, butoane fizice mai pronunțate și cele de control integrate direct în interfață. S-a făcut loc pentru un slot de carduri microSD și acum funcționează cu nanoSIM. Difuzoarele frontale BoomSound își păstrează poziția, iar acum fac până la 30% mai mult “zgomot”.

Camera este tot una ultrapixel, cu 4 megapixeli. Au fost primite foarte multe critici anul trecut pentru cameră, iar HTC mizează în acest an pe același model. Nu știm încă în practică care au fost îmbunătățirile, dar știm doar că senzorul este compus din pixeli de 2 microni care captează cu până la 300% mai multă lumină pentru a obține imagini mai bune în condiții de lumină slabă.

Se remarcă, totuși, camera secundară de pe spate, care va permite telefonului să anticipeze care obiect este mai aproape și care mai îndepărtat. Va separa prim planul de fundal, va vedea ce obiecte sunt în background și care se află în zona din față și se va permite schimbarea câmpului de profunzime și adăugarea efectului de bokeh. În plus, se pot adăuga efecte precum pencil sketch, zoom blur, cartoon și colorize.

Bateria măsoară acum 2.600 mAh, iar oficialii HTC au declarat că este cu 40% mai bună decât cea de 2.300 care a fost folosită anul trecut. De asemenea există modul Power Saver care reduce consumul de energie, iar Extreme Power Saving închide toate serviciile și aplicațiile, mai puțin apelurile, mesajele și e-mailul. În acest mod se obține până la 2 săptămâni de standby.

Noul HTC One (HTC M8) rulează Android 4.4.2 pe o interfața Sense 6. Interfața nu a suferit modificări de ordin vizual, dar a cunoscut îmbunătățiri sau schimbări ale unor funcții. Blinkfeed rămâne la locul lui, în ecranul cel mai din stânga și a cunoscut îmbunătățiri serioase față de prima versiune, cu offline read, surse de conținut locale, adăugarea de rss-uri și integrarea unor noi rețele sociale. Zoe este acum o platforma în cloud și permite încărcarea clipurilor și adăugarea de prieteni.

Cei care au deja un model One, indiferent care ar fi el (One, One mini sau One Max), HTC Sense 6 va ajunge pe smartphone în această primavăra, printr-un update OTA. În plus, prin HTC Advantage taiwanezii te asigură că vei avea cele mai noi update-uri Android și cea mai recentă interfață Sense pentru următorii 2 ani.

Noul HTC One cunoaște acum și gesturi. Printr-un dublu tap scurt se activează ecranul, iar prin AutoAnswernu mai este necesar să răspunzi la un printr-o apăsare de ecran, ci doar prin ducerea telefonului la ureche.

Partea de fitness este asigurată de un parteneriat HTC-Fitbit. HTC a lucrat direct cu faimoasa companie și oferă o aplicație care vine preinstalată pe telefon care va număra pașii (plus celelalte acțiuni pe care le face Fitbit) și în acest mod nu mai este nevoie de o brățară de monitorizare.

Noul HTC One va ajunge la peste 230 de operatori din peste 100 de țări. Până la sfârșitul lui aprilie va fi disponibil în Australia, Taiwan, UK, Germania, France, China și în Statele Unite. Nu avem încă informații despre preț sau disponibilitatea din România.

Etichete: , , , , ,