Apple a lansat două modele iPhone Xs. Versiunea Max aduce un ecran uriaș

Scris de | 12 septembrie, 2018
Apple a lansat două modele iPhone Xs. Versiunea Max aduce un ecran uriaș

Apple a anunțat astăzi noua generație de iPhone-uri, iar versiunea Max este cel mai mare smartphone realizat de compania din Cupertino. Ele sunt aproape identice cu predecesorul lor, iPhone X, și confirmă toate leak-urile lansate pe piață, cu un iPhone Xs Max de 6.5 inchi.

“Astăzi vom duce Apple X la următorul nivel”, a declarat CEO Apple atunci când a urcat pe scena teatrului Steve Jobs din Cupertino. Compania are un grad de satisfacție de 98% și s-au vândut aproape 2 miliarde de dispozitive cu iOS în toată lumea.

Sunt două modele iPhone Xs, o variantă de 5.8 inchi care este urmașul lui iPhone X, iar varianta mai mare, de 6.5 inchi, poartă denumirea de iPhone Xs Max. Așa cum Apple ne-a obișnuit cu linia S din anii trecuți, nici noile modele nu trec printr-o revoluție la capitolul aspect, dar upgradează specificațiile, updatează sistemul de operare și aduc o serie de noi feature-uri. În acest an, Apple promite pentru noile modele un ecran mai bun, cu suport Dolby Vision și HDR10, un sunet mai imersiv și un Face ID mai rapid.  Ambele versiuni sunt disponibile în culorile Gold, Silver și Space Grey și au protecție IP68 împotriva apei și a prafului.

În ceea ce privește procesarea, avem un chip A12 Bionic, un procesor cu șase nuclee care este printre primele procesoare realizat în proces de fabricație pe 7 nm și care integrează 6.9 miliarde de tranzistori.  Phil Schiller l-a numit cel mai inteligent și mai puternic procesor într-un smartphone. Este mai rapid cu până la 50% față de A11 și include o versiune mai bună a Neural Engine, iar dacă A11 putea să proceseze 600 de miliarde de operațiuni pe secundă, A12 poate efectua acum 5 trilioane de operațiuni pe secundă, ceea ce este impresionant.  

iPhone Xs are sistem dual-camera, cu o cameră cu unghi larg  de 12 megapixeli wide și o cameră de 12 megapixeli pentru zoom. Senzorul are o diafragmă cu deschidere f/1.8, pixeli de 1.4 microni, dispune de sistem de stabilizare optică. Camera frontală folosește un senzor de 7 megapixeli cu f/2.2. 

Este disponibil și un mod Smart HDR, care permite capturarea de până la patru cadre fără întrerupere și o expunere mai lungă care se reunesc într-un singur cadru, totul pentru a realiza o fotografie mai bună atunci când subiectul se mișcă. A fost îmbunătățit și modul portret, așa zisul bokeh care realizează adâncimea de câmp și care a fost împrumutată de la DSLR-uri.

La capitolul autonomie, avem cu 30 de minute mai multă autonomie pentru iPhone Xs față de iPhone X, în timp ce iPhone Xs Max aduce cu până la o oră și jumătate mai mult decât iPhone X.

Noile modele vor rula iOS 12, cu realitate augmentată, Memoji, scurtături pentru Siri etc. S-a pus mult accentul pe realitatea augumentată, iar dacă în 2017-2018 s-a vorbit mult de VR, AR este cuvântul de ordine pentru smartphone-uri și au fost prezentate o serie de jocuri și activități pe noile modele.

Etichete: , , , , , ,