Noutati de la Sony Ericsson, LG si Intel

Scris de | 14 mai, 2010
Noutati de la Sony Ericsson, LG si Intel

Azi am ajuns pe la o gramada de standuri din imensul targ, care de care mai pline de noutati.

Ne-au impresionat, la fel ca pe multi dintre cei prezenti, noile Sony Ericsson. Xperia X10 Mini si X10 mini pro sunt dotate cu sistemul de operare Android, care pare a fi prins din plin la producatori si utilizatori. Noile mobile arata foarte bine, iar la ele s-a folosit o noua interfata, UX, complet personalizata si care face ca functiile din Android sa fie mai accesibile. Am vorbit cu Senior Product Planner-ul Malin Larsson, care ne-a spus ca s-a lucrat foarte mult la aceasta interfata, si in ideea de a face functiile Android si telefonul in sine usor de utilizat cu o singura mana.

Sony Ericsson a venit si cu modelul Vivaz Pro, care aduce posibilitatea de a filma HD la calitate 720p. Calitatea filmarilor este, intr-adevar, foarte buna, asa cum am putut vedea si pe un ecran LCD.

LG a venit si de aceasta data cu inovatii de top, la mare cautare printre “butonatori” fiind noul LG Mini, primul terminal din lume cu serviciul 3-Way Sync. Acest serviciu permite sincronizarea tuturor datelor esentiale din mobil cu un serviciu de tip “cloud”, astfel ca e practic imposibil sa pierzi informatii esentiale.

Am avut apoi ocazia sa discutam cu Pankaj Kedia, Director Mobile Internet Devices and Smartphones al Intel, care, pe langa ca ne-a spus mai multe despre sistemul de operare Mee Go, anuntat chiar aici la targ alaturi de Nokia, a facut cateva promisiuni interesante. In primul rand, el a spus ca urmatoarea etapa este cea referitoare la “cross-platform”, adica la oferirea aceleiasi experiente pe toate device-urile, indiferent ca vorbim despre un netbook, un smartphone sau un MID. O alta promisiune a fost ca dispozitivele mobile bazate pe tehnologia de procesare Intel care vor aparea in curand vor oferi performante mai rapide decat tot ce este pe piata in acest moment. Si asta pentru ca smartphone-urile sunt viitoarele computere, iar Intel, a spus Pankaj Kedia, nu intra pe piata smartphone, ci lucrurile stau exact invers… Am avut ocazia sa si vedem un dispozitiv bazat pe aceasta tehnologia, in premiera absoluta, dar Pankaj Kedia ne-a spus ca este sigur ca anul viitor ne va putea arata mult mai mult din acest punct de vedere.

Etichete: , , , , , , , ,