ASUS NX90, un duet de stil şi sonoritate

Scris de | 11 octombrie, 2010
ASUS NX90, un duet de stil şi sonoritate

ASUS a lansat pe piața românească laptopul NX90 în cadrul unui eveniment organizat la Ateneul Român. ASUS NX90 este un model exclusivist care a revoluționat caracteristicile audio ale unui notebook, fiind primul care a integrat tehnologiile de sunet Bang & Olufsen ICEpower și ASUS SonicMaster.
Tehnologia SonicMaster, dezvoltată în parteneriat cu Bang & Olufsen ICEpower, oferă cea mai înaltă fidelitate audio
Divertismentul multimedia a progresat constant, iar laptopurile joacă un rol important în redarea unui conținut cât mai variat. Portabilele au devenit adevărate centre media servind la vizionarea filmelor, pentru audiţii muzicale sau la rularea jocurilor PC. Utilizatorii solicită facilităţi multimedia tot mai avansate. Dacă plăcile video au cunoscut evoluții semnificative în ultimi ani, zona audio a rămas pe plan secund. ASUS şi-a asumat schimbarea acestei situaţii, prin lansarea tehnologiei exclusiviste SonicMaster, cu ajutorul căreia un laptop poate oferi o audiție de cea mai bună calitate.
NX90 este dotat cu tehnologia exclusivă ASUS SonicMaster, o suită de inovații hardware și software dezvoltate în colaborare cu Bang & Olufsen ICEpower. Noul portabil integrează cel mai bun codec, cel mai puternic amplificator disponibil și cele mai mari camere de rezonanță – de zece ori mai mari decât la un notebook obișnuit. Astfel, NX90 poate reda o gamă mai largă de sunete, un volum mai puternic și un bass mai profund, aducând muzica la viață într-un mod unic.
Camerele de rezonanţă supra-dimensionate şi difuzoarele plasate special elimină vibraţia şi distorsiunea, iar componenta software ajustează cu precizie redarea. Utilizatorul va putea asculta un sunet complet şi va percepe elementele vocale şi pe cele surround întocmai ca la o audiţie live.
Laptopul ASUS NX90 a fost proiectat în colaborare cu David Lewis, proprietarul studioului de design David Lewis Designers, recunoscut pe plan internațional drept principala forță din spatele aspectului produselor Bang & Olufsen.
Designul lui ASUS NX90 diferă de liniile tradiționale ale unui astfel de dispozitiv. Carcasa şi suportul pentru mâini sunt acoperite cu aluminiu polizat, în contrast cu tastatura şi touch pad-urile negre mate. Este primul laptop cu două touch pad-uri, poziționate de fiecare parte a tastaturii, ce oferă o modalitate intuitivă și plăcută de gestionare a conținutului multimedia, în stilul unui DJ. NX90 este de asemenea, primul notebook din lume care integrează difuzoarele în ecranul LCD.
NX90 a fost creat să devină atracția centrală într-un living room, conferind eleganță oricărui decor. De curând, NX90 a fost premiat pentru design cu G Mark Award în cadrul galei Good Design Awards 2010.

ASUS este cel mai mare producător din lume în materie de plăci de bază, iar laptopul NX90 a beneficiat de cele mai bune componente interne – placă de bază ASUS cu chipset Intel HM55 și placă video ASUS Geforce GT 335M.
Fiind dotate cu cele mai noi procesoare Intel Core i7 și cu tehnologii de transfer de date USB 3.0 și Bluetooth 3.0, modelele NX90 oferă cele mai bune performanțe atât în privința procesării, cât și a conectivității.
Conceput ca un centru multimedia complet, NX90 este echipat cu un ecran FullHD 1080p cu diagonala de 18,4 inci, pus în valoare de procesorul grafic deosebit de puternic NVIDIA GeForce GT 335M. Imaginile redate sunt clare, detaliate și cu un colorit bogat, la rate de refresh ridicate. Totodată, unitatea optică slot-in Blu-ray combo sau DVD Super Multi face accesibil divertismentul digital de înaltă calitate și atunci când utilizatorul se află în deplasare.

Etichete: , , , ,