Intel depășește pragul de 11 miliarde USD

Scris de | 13 octombrie, 2010
Intel depășește pragul de 11 miliarde USD

Intel a raportat astăzi că, pentru prima dată în istoria companiei, venitul celui de-al treilea trimestru al anului a depășit pragul de 11 miliarde dolari, înregistrând o creștere anuală de 18% și ajungând în final la 11,1 miliarde dolari. Compania a anunţat de asemenea venit operaţional de 4,1 miliarde de dolari, profit net de 3 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 52 de cenţi pe trimestrul trei, 2010.
„Cel de-al treilea trimestru al anului marchează pentru Intel recorduri istorice pentru venit şi pentru profitul operaţional”, a declarat Paul Otellini, Preşedinte şi CEO Intel.
„Aceste rezultate au fost generate de o cerere susţinută din partea clienţilor corporate, de vânzări ale produselor noastre de vârf şi de o creştere continuă pe pieţele în expansiune. Privind în viitor, continuăm să observăm o cerere mare pentru produsele de computing de toate tipurile. De asemenea, suntem foarte încrezători în ceea ce priveşte următoarea generaţie de procesoare Intel cu nume de cod Sandy Bridge, şi varietatea de dispozitive care se bazează pe procesoare Intel Atom, de la Google TV până la o serie de tablet PC-uri ce vor folosi sistemele de operare Windows, Android şi MeeGo.

Etichete: , , , , , , , ,