Sony sparge bariera dintre realitate şi jocuri (video)

Scris de | 19 mai, 2011
Sony sparge bariera dintre realitate şi jocuri (video)

Sistemele de Realitate Augmentată sunt prezente de multă vreme în lumea digitală, permiţând suprapunerea unor elemente reale cu altele generate digital, însă Sony a dus lucrurile mult mai departe odată cu engine-ul SmartAR.

Dacă ai jucat EyePet, jocul creat pentru consola PS3 ai idee cam despre ce este vorba – sistemul foloseşte un webcam cre înregistrează mediul din jur, camera spre exemplu şi generează apoi în acel mediu, într-o zonă indicată de un marker, un personaj simpatic cu care poţi interacţiona.

Ei bine, noul SmartAR rafinează acest sistem, permiţând generarea personajului chiar şi fără un marker special, precum şi urmărirea fluidă a mişcărilor acestuia, modificarea dimensiunilor sale în spaţiu sau tracking-ul 3D.

Ce ar putea rezulta din implementarea acestei tehnologii în jocuri? Ei bine, imaginează-ţi că sistemul va genera în mijlocul livingului tău un luptător virtual cu care vei putea boxa până la epuizare sau un animăluţ pe care îl vei urmări prin cameră sau îl vei învăţa să facă aport.

Un video mai jos:

Etichete: , , , ,