Diamante mobile – cele mai impresionante telefoane mobile

Scris de | 16 iunie, 2011
Diamante mobile – cele mai impresionante telefoane mobile

Câte diamante şi pietre preţioase pot fi folosite pentru a crea un telefon? Răspunsul este unul singur – oricât de multe doreşte compania care le produce. Forma, dimensiunea şi valoarea acestora ţin tot de producător. Deţinătorul titlului de cel mai scump mobil este la momentul actual un model iPhone, numit 4 Diamond Rose, care costă nu mai puţin de 5 milioane de lire sterline.

Text de: Daniel Chira

Tendinţe în lumea mobilă

Telefonul mobil suferă pe zi ce trece modificări, îmbunătăţiri şi îmbracă forme dintre cele mai variate. Aşa cum o mare parte dintre noi ne mulţumim cu modele de smartphone- uri care ne oferă funcţii de ultimă generaţie, de la email şi acces internet până la soluţii de divertisment multimedia, tot aşa un număr crescând de utilizatori îşi doresc ca terminalul lor mobil să fie unic şi să includă aur, titan sau platină şi, mai ales, să fie încrustat cu diamante. Pe paginile următoare am realizat o selecţie de modele de lux, care, dincolo de preţul lor exorbitant (neafectat de perioada de criză) prefigurează noi tendinţe mobile pe piaţa produselor de lux.

Rafinament compact

Compania Aesir şi-a prezentat de curând cele două telefoane de lux denumite Yves Behar Phone, numele fiind dat de celebrul designer care a lucrat la construcţia acestora. A spune telefon de lux în cazul acestor două modele este prea puţin, dacă ţinem cont de faptul că modelul din aur costă nici mai mult nici mai puţin de 42.000 euro. Pentru cei care consideră preţul puţin piperat, sau pur şi simplu preferă oţelul şi nu aurul de 18 carate, există un model mai ieftin, disponibil la 7.250 de euro. Terminalele oferă toate funcţiile clasice ale unui telefon mobil. Astfel, utilizatorul poate salva până la 1.000 de nume în agendă şi realiza programări sau notiţe pentru 200 de persoane. Alte funcţii sunt cele de apelare vocală, conferinţă, apel video şi editare text. Dincolo de preţ, telefoanele sunt adevărate exemple de inginerie, cu o construcţie impecabilă, taste mari, metalice, elemente ceramice şi ecrane din safir. Nu trebuie să îţi mai faci griji că ţi se vor şterge caracterele de pe taste, deoarece acestea sunt gravate cu laser pe metal.

 

Şase dintr-o lovitură

Compania Gresso este una recunoscută pen­tru produsele sale de lux lansate de-a lungul anilor iar prin noile terminale, numite Luxor World Time, încearcă să cucerească o dată în plus miliardarii planetei. Seria Gresso Luxor World Time îmbină într-o carcasă clasică for­me de artă egipteană antică (Luxor – oraşul palatelor din Egipt) cu tehnologii de ultimă generaţie.

Mai mult, acesta este desemnat ca fiind pri­mul telefon ce afişează şase fusuri orare de pe glob, graţie unui mecanism de ceas elveţian in­tegrat în telefon (dispune de mecanisme inde­pendente, care afişează ora curentă din Londra, Paris, Moscova, New York şi Tokyo, al şaselea putând fi setat de utilizator). Varianta din aur a telefonului este de 18 carate, iar fiecare tastă este creată din cristale de safir de 32 de cara­te şi include piele italiană şi gravuri manuale. Celălalt model se laudă cu o carcasă din titan, iar tastele sunt realizate din ceramică ultra-re­zistentă (este vorba de o tehnologie folosită în industria spaţială, iar ele nu se degradează oda­tă cu trecerea timpului).

Cele două modele sunt deja puse în vânza­re, iar modelul Luxor World Time Gold costă 30.000 de dolari.

Chairman semnat Ulysse Nardin

Parteneriatul dintre compania Ulysse Nar­din şi SCI Innovations promite să revoluţione­ze piaţa terminalelor de lux prin crearea a cinci modele de telefoane Android, ce au fost create având la bază sistemul mecanic, apanaj al cea­surilor de lux. Modele Ulysse Nardin Chair­man sunt finisate cu diamante (varianta Rose Gold & Black are 18 carate), aur, lemn nobil, oţel negru şi pot fi alimentate atât la priză cât şi cinetic deoarece includ un rotor mecanic.

Telefoanele au ecrane multi-touch de 2,8 inchi şi includ diverse tehnologii de conec­tare wireless. Modelele mai au un scanner pentru amprentă, astfel că în caz de furt sau pierdere, informaţiile sunt complet securizate. Seria Chairman foloseşte sistemul de operare Android 2.1 şi dispune de o memorie internă de 32 GB şi de camere video de 8 megapixeli. Nota de plată este una pe măsură, astfel că iu­bitorii de frumos trebuie să scoată de pe card aproximativ 50.000 de dolari.

Smartphone Vertu

Cel mai recent smartphone de lux creat de compania Vertu poartă numele Constellation Quest şi se remarcă prin combinaţia reuşită dintre design, estetică desăvârşită şi funcţii de ultimă oră.

Telefonul a fost creat pentru a se mula cât mai bine pe nevoile utilizatorului, Vertu ofe­rind în acest sens o gamă unică de servicii. O premieră este serviciul vertu.me, care îi oferă utilizatorului un cont de email şi armonizarea aplicaţiilor de lifestyle şi business. Modelul mai include şi serviciul special de asistenţă Vertu Concierge, ce a suferit îmbunătăţiri şi oferă suport 24/7, alături de Vertu City Brief şi Vertu Select.

Modelul este multi-band GSM, 3G, HSPA şi WLAN iar ca şi specificaţii dispune de o tasta­tură QWERTY şi oferă conectivitate avansată. Memoria internă este de 40 GB, mai mult de­cât suficient pentru stocarea de documente, in­clusiv fişiere multimedia. Hărţile globale gra­tuite cu asistare GPS sunt excelente pentru cei mereu în tranzit iar display-ul VGA cu contrast ridicat este completat de o ieşire video.

Constellation Quest este însă în primul rând un obiect de lux, iar construcţia sa demonstrează acest lucru. Safirul este prezent în construcţia ecranului şi a tastelor, carcasa fiind realizată în mare parte din oţel chirurgical sau din aur galben de 18 carate, iar inserţiile din piele de cea mai bună calitate sunt nelipsite.

Preţurile pornesc de la 5.500 de euro pen­tru modelul din oţel şi piele neagră şi ajung la 19.500 de euro pentru cel din aur, cu taste de safir şi piele neagră.

Minimal şi luxos

Mobiado Aston Martin este doar un concept de telefon mobil, terminalul urmând să fie lansat de Mobiado sub brand-ul Aston Martin. Modelul se numeşte CPT002 şi va include elemente de design specifice maşinilor de lux Aston Martin dar şi alte elemente de design futuristic. Modelul va fi realizat din cristal safir, va fi touchscreen, în timp ce părţile laterale vor fi din platină. Nu a fost făcut public preţul şi nici dacă va fi comercializat cu noile modele de maşini Aston Martin.

Cel mai scump

Faptul că iPhone a devenit un model cult nu mai este de mult o surpriză, dar totuşi prin lansarea modelului iPhone 4 Diamond Rose, compania Goldstriker International, beneficiind de creativitatea lui Stuart Hughes, a reuşit să agite apele în lumea creatorilor de produse de lux. Şi pe drept cuvânt, deoarece Diamond Rose costă nu mai puţin de 5 milioane de lire sterline adică de cam 10.500 de ori mai mult decât varianta iPhone 4 lansată de Apple. Carcasa modelului este făcută din aur roz şi are încrustate de jur împrejur aproximativ 500 de diamante, fără imperfecţiuni, ce au fost prelucrate manual şi care totalizează peste 100 de carate. Logo-ul Apple din spatele terminalului este creat din 53 de diamante. Tasta de navigaţie este făcută din platină şi include un diamant imens, tot roz, de 7,4 carate (poate fi înlocuit, la cerere, cu un alt diamant de 8 carate). La acest preţ compania nu a omis nimic. Astfel, telefonul este livrat într-o cutie realizată din granit Imperial roz (un singur bloc, greutatea este de 7 Kg), iar partea interioară este textură de piele. Modelul are 32 GB şi desigur a fost lansat în ediţie limitată, doar două persoane vor putea vorbi la modelul iPhone 4 Diamond Rose.

Nişa de lux

Piaţa terminalelor de lux este în continuă creştere iar numărul tot mai mare de producători şi modele lansate este un indicator în acest sens. Tendinţa de a deţine gadgeturi şi modele de ultimă generaţie s-a extins şi către alte produse. Companiile Goldstriker International şi Gresso oferă şi carcase de lux pentru tableta iPad. Prima companie pune la bătaie una realizată din aur masiv iar a doua una construită din lemn de abanos din Africa, vechi de 200 de ani, cu inserţii din aur de 18 karate. Textura unică a lemnului îi asigură pe cei interesați de faptul că nu pot exista două carcase identice. Mai nou şi accesoriile pentru smartphoneri au fost luat în vizor de companiile de profil.

De Bethune DBM, o companie care a reunit câţiva dintre cei mai apreciaţi designeri de cea-suri, cum este şi David Zanetta, a lansat recent pe piaţă o husă de iPhone echipată cu un ceas analog care îţi topeşte inima şi portofelul de la prima vedere. Acesta este realizată din pie-le de aligator, vopsită într-o nuanţă masculină de maro şi impresionează prin textura unică şi prin aspectul extrem de luxos. Un ceas clasic, construit cu componente de cea mai bună ca-litate, utilizate de De Bethune şi la modelele sale premium, este încrustat în pielea groasă a husei. Şi lucrurile nu se opresc aici deoarece şi stick-urile de memorie sunt îmbrăcate în aur, chiar dacă preţul acestui material a atins valori istorice maxime. Îndeplinirea unui vis însă costă şi cred că vom trage linie doar în momentul în care tele-fonul de lux nu îşi va mai îndeplini cu succes funcţia iniţială, aceea de a păstra legătura cu cei dragi.

Etichete: , , , , ,