Tim Cook: Cine este noul CEO Apple?

Scris de | 26 august, 2011
Tim Cook: Cine este noul CEO Apple?

Impactul lui Steve Jobs asupra climatului tehnologiei moderne e inegalabil. Din păcate, toate se sfârşesc şi Apple nu e o excepţie. Compania din Cupertino are acum un nou lider propus chiar de Steve Jobs: Tim Cook. connect îţi prezintă tot ce trebuie să ştii despre noul CEO al celei mai mari companii de IT din lume.

Tim Cook s-a născut pe 1 noiembrie 1960 în Robertsdale, Alabama. A absolvit Universitatea din Auburn cu o licenţă în Inginerie Industrială, iar mai apoi, în 1988, a obţinut un master de la Universitatea Duke. A lucrat 12 ani la IBM – începând cu anul 1982 -, unde a fost cunoscut pentru seriozitatea şi devotamentul său, lucrând de mai multe ori chiar şi în perioada sărbătorilor.

În 1994 s-a angajat la departamentul de vânzări din cadrul companiei Intelligent Electronics unde a fost numit Chief Operating Officer, o poziţie pe care o va relua, peste câţiva ani, la Apple. În 1997 a plecat la Compaq, unde a stat doar 6 luni.

Steve Jobs i-a oferit în 1998 o slujbă atractivă la Apple. Cook a acceptat oferta şi a devenit vice-preşedintele senior al departamentului Worldwide Operations. În această poziţie a clădit relaţii puternice cu mai mulţi parteneri globali.

Activitatea sa la Apple a dat roade în 2007 când a fost promovat în funcţia de COO, iar la doi ani după l-a înlocuit pe Jobs, când acesta a trecut printr-un transplantul de ficat. Scenariul s-a repetat la începutul anului curent, când Jobs a anunţat că va renunţa temporar la poziţia de CEO din motive medicale.

Problemele medicale ale lui Steve Jobs au influenţat foarte mult decizia de a se retrage definitiv din fruntea companiei Apple. Anunţul oficial a fost făcut acum câteva zile, iar Tim Cook a fost primul pe listă datorită experienţei sale din trecut.

Tim Cook are, fără îndoială, toate calităţile necesare pentru a conduce o companie atât de prestigioasă precum Apple, dar va reuşi oare să exceleze în această postură? Rămâne de văzut.

Etichete: , , , ,