NFC pe înţelesul tuturor

Scris de | 5 septembrie, 2011
NFC pe înţelesul tuturor

Din ce în ce mai multe smartphone-uri oferă suport pentru tehnologia NFC (Near Field Communication). Acest trend va continua în lunile ce vor urma până când NFC va deveni un standard pentru orice dispozitiv mobil. connect îţi prezintă tot ce trebuie să ştii despre această nouă tehnologie de schimb de date.

Near Field Communication, prescurtat NFC permite realizarea unei conexiuni wireless între două dispozitive printr-o simplă atingere. Este posibil astfel schimbul de date şi realizarea de tranzacţii simplificate, totul cu o securitate sporită a datelor.

Un smartphone cu suport NFC ţinut lângă un alt dispozitiv ce citeşte semnalul său poate să descarce automat informaţii precum meniul unui restaurant, ofertele promoţionale şi multe altele. Posibilităţile sunt nelimitate. Mai mult, simpla atingere a dispozitivelor poate configura o conexiune Bluetooth sau wireless, ceea ce elimină timpul de aşteptare.

Principalul motiv pentru care această tehnologie e din ce în e mai răspândită printre producătorii de smartphone-uri este datorită eficienţei cu care se efectuează tranzacţiile monetare. Se preconizează faptul ca NFC va înlocui în viitor cărţile de credit.

Pentru a proteja datele transmise între două dispozitive s-a înfiinţat în 2004 un forum numit Near Field Communication Forum, ce garantează siguranţa transferurilor în conformitate cu standardele NFC. Printre membri forumului se numără producători precum Nokia, HTC, LG, Research in Motion, Samsung, Google, PayPal, Mastercard şi mulţi alţii.

Near Field Communication  va deveni rapid unul dintre aspectele importante pe care să le  iei în considerare la achiziţionarea unui nou smartphone.

Etichete: , , , , , , ,