Mişcări impresionante pe piaţa telefoniei, în trimestrul trei

Scris de | 28 octombrie, 2011
Mişcări impresionante pe piaţa telefoniei, în trimestrul trei

Un nou studiu publicat de ABI Reseach face lumină asupra evoluţiei pieţei de telefonie mobilă în trimestrul, o perioadă destul de agitată marcată de tranzacţia dintre Sony şi Ericsson.

Livrările de smartphone-uri au crescut cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar din totalul de telefoane livrate, 28.8% au fost smartphone-uri. Creşterea, deşi majoră, nu şi-a atins potenţialul din cauza unor probleme cu livrările pe care le-au avut cei de la Apple, RIM şi Nokia.

Producătorii adoptă metode diferite pentru a supravieţui, un exemplu fiind Nokia care a adoptat o politică agresivă de preţuri, reuşind să-şi readucă cota de piaţă de la 24.6% la 28%.

În timp ce Nokia preferă să ofere aplicaţii preinstalate, cum ar fi Angry Birds, pe telefoanele sale mobile clasice reinventate, LG şi Sony (ex Sony Ericsson) îşi mută atenţia de la acest segment, ţintind piaţa de smartphone-uri şi de telefonie LTE, în cazul LG.

Problemele pe care Samsung le-a avut cu Apple nu au fost suficiente pentru a le opri creşterea, compania reuşind să obţină o cotă de piaţă confortabilă, de 20.8%.

Etichete: , , ,