iPhone 4S a stopat creşterea pieţei de smartphone-uri

Scris de | 16 noiembrie, 2011
iPhone 4S a stopat creşterea pieţei de smartphone-uri

Oricât ar suna de ciudat, noul iPhone 4S este unul dintre responsabilii stagnării pieţei de smartphone-uri în trimestrul trei al anului. Potrivit unui studiu al celor de la Gartner utilizatorii au decis să îşi păstreze economiile în aşteptarea noului smartphone al celor de la Apple, precum şi a altor modele de vârf ale principalilor competitori.

“Cererea pentru smartphone-uri a stagnat în pieţe avansate precum Europa de Vest sau Statele Unite deoarece mulţi utilizatori au aşteptat noile dispozitive vârf de gamă, cu noi sisteme de operare. Unii consumatori au aşteptat noul iPhone precum şi reduceri la modelele mai vechi, în special în SUA”, a declarat Roberta Cozza, analist Gartner.

Această tendinţă a determinat  o reducere a creşterii vânzărilor de smartphone-uri la doar 7%. Rezultatele sunt totuşi spectaculoase faţă de anul trecut, piaţa reuşind să crească cu circa 42 de procente.

iPhone 4S a reuşit să obţină însă rezultate excelente încă din primele momente post lansare: după 3 zile se  vânduseră peste 4 milioane de iPhone-uri 4 S.

Etichete: , , ,