Lenovo ThinkPad (review): Orientare business

Scris de | 6 decembrie, 2011
Lenovo ThinkPad (review): Orientare business

Vrei ceva mai mult decât o tabletă glossy cu Angry Birds? E timpul să faci cunoştinţă cu Lenovo ThinkPad, un model cu funcţii business avansate şi stylus, ce rulează Android 3.1 Honeycomb.

Lenovo ThinkPad este mai mult decât o tabletă multimedia, lucru pe care îl lasă de înţeles încă din prima clipă în care ai deschis ambalajul. Designul te duce oarecum cu gândul la notebook-urile celor de la Lenovo, partea frontală glossy fiind contrastată de spatele negru mat.

Senzaţia creată de marginile rotunjite este una de confort, iar greutatea se înscrie în limitele normale – 715 grame. Nu vei duce lipsă nici de conexiuni – ThinkPad oferă mufe mini HDMI, USB 2.0, micro USB şi un conector dock.

În colţul stânga sus este găzduit şi pen-ul cu care poţi realiza o serie de acţiuni pe ecranul capacitiv, de la swype la drag sau click. După cum am mai declarat şi în alte review-uri, un pen poate aduce extrem de mult experienţei de utilizare, fie că vorbim despre un smartphone sau o tabletă.

Şi în cazul lui ThinkPad, pen-ul îţi permite să iei notiţe pe pdf-uri sau imagini, să realizezi schiţe sau să transformi textul scris de mână în text digital, cu ajutorul unor aplicaţii cum ar fi FlexT9 sau Notes Mobile.

Ecranul TFT LCD IPS cu sticlă Gorilla este luminos, unghiul de vizualizare este extrem larg, iar culorile sunt reproduse precis. Rezoluţia display-ului de 10.1 inchi este de 1280 x 800 pixeli.

Dacă ar fi să îi reproşăm ceva tabletei, am putea spune că butoanele plasate pe marginea ecranului (Home, Back, Web şi Lock Screen) sunt poate puţin prea mari şi oarecum inestetice, iar marginea glossy atrage amprentele.

Hardware şi software

Lenovo ThinkPad se mişcă extrem de bine, având la bază un procesor dual core Nvidia Tegra 2 la 1 GHz, iar pe cei până la 64 GB de memorie poţi salva atât fişiere multimedia, filme, muzică, cât şi documente office.

ThinkPad rulează Android 3.1 Honeycomb, customizat însă de către Lenovo cu propriile widget-uri. Putem spune că producătorii nu au făcut o treabă deloc rea, home screen-ul denumit Launch Zone, împărţit în patru categorii distincte – Watch, Email, Listen şi Read – fiind chiar util atunci când vrei să accesezi o categorie anume de aplicaţii. Întreg sistemul este uşor de modificat pentru a corespunde nevoilor proprii.

După cum era de aşteptat, nu lipsesc nici aplicaţiile care îţi permit să creezi, editezi şi să printezi documente Word, Excel sau Powerpoint, cum ar fi Documents To Go.

Securitatea joacă şi ea un rol extrem de important, Lenovo oferind preinstalate o serie de programe speciale cum ar fi Computrace, de la Absolute Software sau Citrix Receiver, care permite instalarea de la distanţă a aplicaţiilor sau transferul de date securizate.

Nimeni nu te opreşte însă nici să descarci cele mai noi jocuri din Android Market sau, dacă vrei să fii sigur că nu dai peste vreo aplicaţie suspectă, direct din Lenovo App Shop.

ThinkPad poate fi folosită şi pentru video conferinţe, cele două camere, de 2 şi respectiv 5 megapixeli oferind filmare video HD 720p.

Lenovo oferă şi o serie de accesorii, cum ar fi un dock-ul stand ce asigură încărcarea şi utilizarea tabletei la birou.

Tableta Lenovo ThinkPad se dovedeşte a fi o apariţie mai puţin obişnuită, însă extrem de binevenită, pe scena tot mai plină a tabletelor Android.

Etichete: , , ,