CES 2012: Samsung prezintă televizoarele viitorului, ce pot fi controlate vocal şi prin gesturi

Scris de | 10 ianuarie, 2012
CES 2012: Samsung prezintă televizoarele viitorului, ce pot fi controlate vocal şi prin gesturi

Samsung a prezentat la CES noua direcţie spre care se îndreaptă televizoarele, produse care vor putea fi controlate de acum prin gesturi şi voce, vor putea accesa conţinut online şi vor oferi acces la jocuri şi aplicaţii precum Angry Birds.

Cele trei concepte majore sunt denumite Smart Interaction, Smart Content şi Smart Evolution.

Televizoarele premium Smart TV  lansate în 2012 vor oferi tehnologia Samsung Smart Interaction – o platformă intuitivă care foloseşte funcţiile de comandă Motion Control, Voice Control şi Face Recognition.

Prin Smart Interaction utilizatorii pot deschide sau închide televizorul, activa aplicaţiile selectate sau naviga pe Internet prin simpla comandă vocală într-una dintre cele 20-30 de limbi suportate de această tehnologie. Doar cu o mişcare a mâinii, aceştia pot să navigheze şi alege un link sau conţinut pe Internet. Camerele încorporate recunosc mişcările din prim plan iar cele două microfoane distribuite unidirecţional recunosc vocea cu  acurateţe.

Gama de Smart LED TV şi Plasma TV ale Samsung suportă, de asemenea, conectivitate prin selectare a reţelei wireless prin intermediul tastaturii şi mouse-ului, contribuind la un confort mai mare în accesarea şi navigarea conţinutului web.

Samsung Smart TV vor oferi de asemenea o noua gamă de servicii exclusive. Albumul Family Story îţi să organizezi fotografii şi să se bucuri de slide show-uri pe ecranul mare. Membrii familiei pot, de asemenea, să împărtăşească memento-uri şi remindere oriunde, prin conexiunea la telefon, tabletă, PC sau TV.

Prin Funcţia Fitness poţi să conectezi televizorul Samsung la un smartphone Samsung prin intermediul aplicaţiei Fitness. Te poţi conecta şi la o reţea WiFi pentru a gestiona sarcinile zilnice, folosind camera încorporată pentru a crea o oglindă virtuală ce te ajută să îţi monitorizezi exerciţiile de rutină.

Televizoarele premium Samsung Smart TV – inclusiv Seria ES8000 LED TV şi E8000 Plasma TV – au la bază procesoare dual-core, care permit multitasking.

Nu a fost niciodată mai comod să cauţi filme, să navighezi pe Internet, să descarci aplicaţii din magazinul virtual Samsung Apps, să accesezi formate video sau să vorbeşti cu prietenii.

Interfaţa Samsung Smart Hub a fost, de asemenea, reproiectată, pentru o mai bună performanţă şi confort, cu o interfaţă Full HD mai clară, mai intuitivă. Cu funcţia de control a web browser-ului, utilizatorii pot să deschidă mai multe pagini în acelaşi timp, în timp ce noua bară de conţinut reţine activităţile recente pentru un acces facil la conţinut.

Fanii videoclipurilor au şi mai multe motive să sărbătorească în 2012. Cu peste 1.400 de aplicaţii globale, Samsung Apps a devenit platforma principală de aplicaţii TV, cu cea mai mare gamă de conţinut video de la branduri de top. În plus faţă de cele populare precum CNBC Real Time, ESPN ScoreCenter, Hulu Plus, MTV Music Meter, Netflix şi TIME TV, noile aplicaţii din 2012 includ Angry Birds, Discovery Channel, M-GO de la MediNavi, NBC’s Bravo, The Daily şi VH1’s ‘I Love the 80’s Trivia’.

De asemenea, în 2012, Samsung va extinde valabilitatea aplicaţiei de succes Media Hub, în curent pre-decărcată pe smartphone-urile Galaxy S şi tabletele Galaxy Tab pe TV. Aplicaţia oferă consumatorilor divertisment de cinci stele şi o selecţie diversă de filme şi show-uri TV proaspete, precum şi episoade mai vechi ale show-urilor TV. În plus, filmele selectate vor fi disponibile în momentul în care acestea sunt emise pe DVD.

Noua aplicaţie Samsung AllShare Play marchează o evoluţie a funcţiei AllShare. AllShare Play permite utilizatorilor să încarce şi să împărtăşească conţinut cu dispozitivele compatibile AllShare Play precum smartphone-uri, tablete, camere şi computere.

Smart Evolution

Pentru a se asigura că televizoarele sunt întotdeauna actuale, Samsung oferă Evolution Kit, primul serviciu de acest gen la nivel mondial. Acest aparat uşor de folosit se conectează la televizor pentru ca acesta să ofere caracteristici de nouă generaţie şi experienţe îmbunătăţite. Samsung este în prezent singura companie care poate oferi această soluţie, intrucat televizoarele Samsung beneficiază de tehnologia chipurilor patentate.

Etichete: , , ,