GTA 5, Mass Effect 3 și alte jocuri care nu trebuie ratate în 2012

Scris de | 23 ianuarie, 2012
GTA 5, Mass Effect 3 și alte jocuri care nu trebuie ratate în 2012

connect îți prezintă o listă cu unele dintre cele mai așteptate jocuri de PC și consolă ale acestui an.

Mass Effect 3

Este timpul să descoperi deznodământul deciziilor tale și să închei aventura pe care comandantul Shepard o începea în 2007. Echipa pe care ai construit-o în Mass Effect 2 va trebui să întrerupă ciclul distrugerii și să salveze nu doar omenirea, ci și celelalte rase ale galaxiei de pericolul Reaper-ilor.

Câștigător al titlului de Cel mai anticipat joc al anului, titlu oferit în cadrul VGA 2011, Mass Effect 3 va sosi în data de 6 martie 2012, pe PC și principalele console.

Diablo 3

Blizzard își pregătește piesa de rezistență pentru 2012, cel de-al treilea RPG din seria Diablo. Din clipurile și beta-ul din acest an putem deduce că jocul se va bucura de același gameplay rafinat cu care ne-a obișnuit Blizzard, condimentat de elementele fantastice din universul Diablo, un univers centrat pe lupta dintre forțele întunericului și cele ale luminii.

Azmodan, lordul păcatului stă aşezat pe tronul roşu al iadului şi promite că va evita soarta fraţilor săi şi că va acoperi lumea cu armatele sale însetate de sânge.

Forţele luminii, reprezentate de consiliul Angiris, compus din cinci arhangheli, printre care Tyrael, Auriel sau Imperius se opun celor doi lorzi ai iadului care au mai rămas în viaţă, Belial, lordul minciunilor şi Azmodan, lordul păcatului, care este stăpânul suprem al abisului de peste 300 de ani.

Blizzard a decis de curând să facă unele modificări majore în gameplay aşa că jocul ar putea întârzia din nou.

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Atunci când pe cartea de vizită apare numele lui R.A. Salvatore, unul dintre cei mai cunoscuţi autori de fantasy şi cel al lui Ken Rolston, lead desiger pentru The Elder Scrolls III: Morrowind şi Oblivion, aşteptările pentru Kingdoms of Amalur: Reckoning nu pot fi decât uriaşe.

RPG-ul îţi va oferi acces la patru rase distincte – Almain, Varani, Dokkalfar şi Ljosalfar, trei clase – Might, Dinesse şi Sorcery, fiecare cu 22 abilităţi şi 5 regiuni de explorat, fiecare cu inamici şi peisaje unice.

Kingdoms of Amalur: Reckoning soseşte în Europa în 10 Februarie.

The Last Guardian

The Last Guardian este un proiect extrem de interesant al celor de la Team Ico, echipa din spatele Shadow of the Colossus,  dezvoltat exclusiv pentru consola PlayStation 3.  Jocul a atras extrem de multă atenţie în ultima perioadă, unul dintre motive fiind personajul iconic al jocului, o creatură care seamănă cu un câine gigantic cu pene.

Jocul, un third person action adventure, are la bază prietenia dintre creatura botezată Trico  şi un băieţel al cărui nume rămâne încă un mister.

După câteva zvonuri că The Last Guardian ar putea fi abandonat, veştile par să indice o dată de lansare în prima jumătate a anului.

Starcraft II Heart of the Swarm

Blizzard trece la cel de-al doilea capitol al trilogiei din Starcraft II, mutând focusul pe rasa Zerg, pe Sarah Kerrigan, Queen of Blades și pe lupta dintre latura sa umană și cea „animalică”. Noi misiuni, probabil circa 20 și noi unități pentru toate cele trei rase ale jocului.

Lumea vorbește despre o lansare undeva la jumătatea lui 2012.

BioShock Infinite

Shooter-ul atmosferic al celor de la Irrational Games se mută din adâncul oceanului într-un oraș utopic ascuns în nori.

Povestea nu are legătură cu celelalte jocuri ale seriei, însă elementele de gameplay, cum ar fi puterile speciale, revin.

Shooter-ul promite un story cu totul aparte, cu tente politice, precum și o abordare unică a genului FPS.

Nu avem o dată precisă de lansare, însă jocul va fi disponibl pe PC și console și va suporta tehnologia PS3 Move.

GTA V

Rockstar nu rezistă prea mult timp fără lumina reflectoarelor, pregătind pentru 2012 noul joc din seria Grand Theft Auto. Trailer-ul lansat în urmă cu câteva săptămâni ne dezvăluie câteva detalii, cum ar fi revenirea în însoritul Los Santos.

Momentan nu există detalii despre data de lansare a lui GTA 5 însă zvonurile din industrie indică a doua jumătate a anului. Cel mai probabil lunile septembrie-octombrie.

Max Payne 3

Noul episod din viaţa dramatică a lui Max Payne se va desfăşura în Sao Paulo, Brazilia, unde fostul detectiv va fi nevoit să lupte împotriva organizaţiilor teroriste locale.

New York-ul îngropat de furtună e istorie, fiind înlocuit acum de cartierele arse de soare din Brazilia. Un Payne de nerecunoscut, chel şi bărbos, decide să pună din nou mâna pe arme şi să se ia la trântă cu băieţii răi.

Acţiunea promite mult, gameplay-ul incluzând nelipsitul Bullet Time.

Max Payne 3 Special Edition va conţine pe lângă copia jocului o statuetă de 10 inchi cu personajul principal, un breloc metalic ce imită look-ul unui glonţ de armă automată, soundtrack-ul oficial al jocului, precum şi o serie de print-uri inspirate de viciile fostului detectiv Payne.

Jocul soseşte în luna martie.

The Last of Us

Un nou scenariu apocaliptic, alţi supravieţuitori hăituiţi de creaturi înfricoşătoare. Ar putea fi un joc banal, dacă în spatele său nu s-ar afla echipa incredibilă de la Naughty Dog, creatorii seriei Uncharted.

Cele două personaje principale ale jocului, Joel, un supravieţuitor încercat şi Ellie, o adolescentă curajoasă, pornesc într-o călătorie prin oraşele din SUA, încercând să scape de o molimă care a decimat aproape toată populaţia planetei.

The Last of Us va fi tot un PS3 exclusive, iar momentul lansării rămâne necunoscut.

Uncharted Golden Abyss

Noua consolă portabilă a celor de la Sony, PS Vita, sosește la începutul anului, iar unul dintre cele mai interesante jocuri disponibile este fără îndoială Uncharted Golden Abyss. Este vorba despre un prequel al aventurilor lui Nathan Drake, iar gameplay-ul va exploata sistemul unic de control al consolei Vita.

Jocul este așteptat la finalul lunii februarie.

Etichete: , , , , , ,