HTC One X şi One XL: Procesor quad core, Android 4.0, focus pe cameră şi sunet

Scris de | 27 februarie, 2012
HTC One X şi One XL: Procesor quad core, Android 4.0, focus pe cameră şi sunet

HTC One X este vârful de lance al noii serii HTC One, serie bazată pe telefoane ultra rapide, cu o cameră îmbunătăţită din toate punctele de vedere şi cu o experienţă audio deosebită. Modelul lansat la Mobile World Congress este cel mai puternic smartphone produs până acum de HTC, având la bază un procesor quad core Nvidia Tegra 3 la 1.5 GHz. Memoria RAM este de 1 GB.

Modelul One XL diferă prin suportul LTE şi procesorul dual core la 1.5 GHz Snapdragon S4.

One X soseşte cu un ecran tactil de 4.7-inch, cu o rezoluţie excelentă de 1280 x 720 pixeli, sticlă Corning Gorilla Glass şi o carcasă unibody cu dimensiuni de 134.36 x 69.9 x 8.9 mm şi o greutate de 130 de grame.

La capitolul software smartphone-ul utilizează Android 4.0 Ice Cream Sandwich şi HTC Sense 4, cu integrare Dropbox.

Să trecem însă la punctele forte ale seriei – camera şi sunetul. One X oferă o cameră de 8 megapixeli cu senzor BSI care creşte performanţele în condiţii de lumină slabă, un obiectiv de 28 mm F2.0, bliţ LED şi autofocus ultra rapid de doar 0.2 secunde. Chip-ul de imagine dedicat reduce nu doar timpul necesar declanşării, timp care este acum de doar 0.7 secunde, ci oferă şi o serie de moduri speciale. Cu Video Pic poţi filma HD şi face fotografii în acelaşi timp, apăsând declanşatorul.

One X filmează video HD 1080p, cu stabilizare a imaginii, iar o cameră secundară de 1.3 megapixeli asigură video chat 720p.

Telefonul oferă îmbunătăţiri semnificative şi la capitolul audio. Pe lângă integrarea completă Beats By Dr. Dre Audio, smartphone-ul oferă şi software-ul HTC Sync Manager care facilitează transferul de muzică, precum şi un Music Hub mai uşor de modificat, unde poţi include servicii precum Soundhound. Posesorii de autoturisme se vor bucura şi de sistemul de integrare în maşină HTC Car Stereo Clip.

Bateria are capacitatea de 1800 mAh.

Telefoanele HTC One vor fi disponibile din luna aprilie.

Etichete: , , , , ,