DECT-uri din clasa superioară: Philips SE888 și Gigaset SL910A

Scris de | 20 martie, 2012
DECT-uri din clasa superioară: Philips SE888 și Gigaset SL910A

Telefonia simplă nu le mulţumeşte pe cele două modele DECT din clasa superioară –Philips SE888 și Gigaset SL910A . Acestea fac o figură bună şi răsfaţă cu caracteristici din toate categoriile.
Redactat de: Bogdan Bele
Philips SE888
Noua navă-amiral Philips nu integrează elegant numai telefoanele mobile în telefonia locală, ci şi datele de contact pe calculator.
Receptorul mobil SE888 este probabil familiar unora, a fost deja folosit la CD685. Dar deja o singură privire aruncată spre staţia de bază luxuriantă dezvăluie faptul că noul venit deţine ceva mai mult în ceea ce priveşte funcţionalitatea.
Baza ca şi centru de control
Astfel, baza nu funcţionează numai drept suport de încărcare pentru receptorul mobil, ci are propriile sale tonuri de apel şi tastatură, putând astfel să servească chiar ca un al doilea telefon, chiar dacă numai pe speaker. Adevăratul punct forte a lui Philips este însă posibilitatea conectării unui telefon mobil prin Bluetooth. Pentru asta în partea dreaptă pe bază, este prevăzut un suport de alimentare cauciucat, care deţine un port Micro USB, cu care se pot încărca imediat telefoanele mobile cu această interfaţă. O altă mufă USB permite şi conectarea altor aparate, de exemplu pentru iPhone. Dacă se primeşte un apel pe telefonul mobil, acesta va fi transferat pe telefonul DECT. Acest lucru oferă mai multe avantaje: dacă semnalul de recepţie este slab, telefonul mobil păstrează contactul la reţea printr-o plasare inteligentă a bazei, şi este accesibil oriunde în încăpere prin intermediul DECT. Pe de altă parte, unele apeluri sunt mai ieftine dacă sunt efectuate din reţeaua mobilă decât din cea fixă. De fiecare dată putem fixa sau alege din ce reţea să efectuăm apelul. Pentru a putea face rapid alegerea, baza pune la dispoziţie chiar şi câte o tastă pentru reţeaua fixă respectiv mobilă. Dacă unul din cele maxim două telefoane mobile este conectat, contactele acestuia pot fi accesate, atâta timp cât este logat. Permanent accesibile rămân contactele Outlook, care au fost transferate pe bază prin intermediul software-ului ThinkLink, disponibil până acum numai pentru Windows, de asemenea prin Bluetooth, şi sunt de găsit în „Address book PC “. La acestea se pot atribui fiecărui nume câte două numere; „Home Address book“ acceptă doar unul singur per nume. Dezavantaj: numai primele două înregistrări ale acestora se pot accesa prin comenzi rapide, şi aici se pot atribui numai tonuri de apel VIP, iar o eventuală copiere nu este posibilă. De asemenea nepractic: în toate agendele telefonice sunt afişate numai 14 caractere per contact. Complet imposibilă este conectarea căştilor, fie prin cablu sau prin Bluetooth.
Robot telefonic confortabil
Datorită tastelor separate de pe bază, robotul telefonic cu o capacitate de înregistrare de 60 de minute este uşor de manevrat. În plus display-ul afişează apelurile primite, care prin simpla apăsare a unei taste se pot asculta. Ambele sunt oferite şi de către receptorul mobil, care indică apelurile primite prin intermediul tastei în 4 sensuri. Chinul alegerii vine la ascultarea robotului telefonic: în timp ce înregistrările prin microfonul bazei răsună clar şi tare, prin receptorul mobil zgomotul este mai redus. De asemenea, senzaţiile tactile diferă: tastele receptorului mobil scârţâie la o apăsare mai îndrăzneaţă, tastatura bazei este însă masivă şi oferă o reacţie ceva mai promptă. Problemele identificate încă de la modelul CD685 referitoare la „0“, care nu reacţiona întotdeauna, au fost între timp rezolvate la aparatul de test. Nu este disponibil sistemul de blocare a tastelor şi nici calendarul. În schimb au rămas funcţiile cum sunt ceasul deşteptător, care la cerere poate suna doar în zilele lucrătoare. Meniul este de asemenea în mod clar neschimbat. În el se găseşte de exemplu funcţia Babyphone, care la un anumit nivel acustic setabil face legătura la un al doilea receptor mobil, la staţia de bază sau la un număr extern definit. Nu este posibil să se răspundă prin intermediul lui pentru liniştirea imediată a copilului, însă supravegherea este continuă.
Austeritate strictă
Laboratorul de măsurători a notat un consum foarte redus de energie electrică de 0,9 waţi în tipicul connect-Mix. Astfel se poate ca Philips să uimească cu un timp de aşteptare de 32 zile şi oferă posibilitatea unei conversaţii de aproape 29 ore continue – pe perioade de dezbateri ale crizei europene constante nu este deloc un scenariu absurd. Cei preocupaţi de setările de sunet pot acum profita de acestea. „My Sound“ permite setarea profilelor „warm“, „soft“ sau „intelligible“. Primul este standard şi oferă acustica cea mai armonioasă. „Soft“ sună puţin mai nenatural, iar modul „intelligible “ îmbunătăţeşte inteligibilitatea vorbirii. Pe speaker însă deranjează apariţia ocazională a unui sunet metalic. Cu toate acestea SE888 este recomandat ca şi o centrală practică de comunicare atât în mediul familial cât şi în birou.
Gigaset SL910A
Gigaset nu este numai lider pe piaţă, ci şi un deschizător de drumuri prin primul touchscreen-DECT în varianta de lux.
Ne-am obişnuit să „simţim” micile echipamente mobile şi ne întâmpină peste tot touchscreen-urile. Indiferent dacă la tabletă sau la automatele de bilete din staţia de tramvai – chiar şi camcorder-ele sunt între timp manevrate cu degetul. Deci nu este de mirare că acum apare primul telefon fix cu ecran corespunzător. Ca peste tot, acest lucru este o chestiune de gust, dar la SL910A aspectul rafinat este indiscutabil.
Material de înaltă calitate
Exteriorul este dominat cu un display capacitiv de 3,2 inchi cu o rezoluţie de 20 x 480 pixeli, care este înconjurat de un cadru metalic solid. Greutatea de 162 grame îl face pe SL910A să stea bine în mână şi astfel întăreşte imaginea calitativă. Acest lucru este valabil şi pentru staţia de încărcare, care de asemenea este integrată în metal, arătându-şi prin asta stabilitatea. Pe partea din spate, acumulatorul şi difuzorul sunt acoperit de un capac din plastic. În orice caz, ar trebui să aveţi la îndemână un şerveţel de curăţare, pentru că pe display-ul lucios se văd clar amprentele.
Display-ul oferă confortul unui smartphone, aşa cum îl cunoaştem şi îl apreciem. Astfel, meniul principal constă din trei pagini care se pot schimba cu ajutorul degetului: una arată tastura, una controlul robotului telefonic şi una la care se pot aloca funcţii ca şi babyalarm, ceas, calendar, scurtături şi normal, agenda telefonică. Ultima, cuprinde 500 de înregistrări a câte trei numere, care pot fi introduse manual sau prin intermediul software-ului prin contacte Outlook, fie via Bluetooth sau USB. Contactele de pe telefonul mobil pot fi adăugate numai cu ajutorul modelelor mai vechi, care nu mai suportă profilul Obex. Destul de greoaie este şi atribuirea de imagini pentru apelant: acestea nu vor fi preluate din Outlook, ci trebuiesc transferate prin software pe telefon, urmând apoi să fie atribuite manual. Se pot de asemenea încărca propriile tonuri de apel, un editor vă ajută la crearea lor din fişiere WMA-, WAV – şi MP3.
Close contact cu telefonul
Există doar trei taste: de apelare, de respingere şi meniu. Ultima serveşte de asemenea şi drept backspace – săgeata mică de pe ecran este puţin cam greoaie. Touchscreen-ul nu reacţionează chiar atât de exact şi de rapid ca la iPhone, totuşi se manevrează bine. Tinut între ureche şi umăr, acest model subţire riscă să alunece, nefiind o poziţie ideală; din păcate nu ai nici posibilitatea sa-l prinzi de curea, neavând o clemă pentru aşa ceva. Funcţia handsfree permite o convorbire neobstrucţionată, şi în general sunetul a fost bun.
Consumul de curent de 1,6 Waţi s-a situat în connect-Mix la un nivel mediu. În schimb există în dotare modul Full Eco pentru reducerea radiaţiilor. Per total SL910A este un început bun în segmentul touchscreen, cu potenţial de îmbunătăţire.

Etichete: , , , ,