Apple înregistrează un profit de 11.6 miliarde de dolari în cel de-al doilea trimestru al anului

Scris de | 25 aprilie, 2012
Apple înregistrează un profit de 11.6 miliarde de dolari în cel de-al doilea trimestru al anului

Compania din Cupertino a anunţat ieri câştigurile financiare înregistrate în cel de-al doilea trimestru al anului. Cu un profit impresionant de 11.6 miliarde de dolari şi un venit de 39.2 miliarde de dolari, Apple continuă să se menţină în topul celor mai de succes companii din lume.

Veniturile companiei lui Tim Cook au ajuns la cifra de 39.2 miliarde de dolari, o diferenţă substanţială faţă de 24.6 miliarde înregistrată anul anterior. Profitul companiei a crescut cu un procentaj impresionant de aproximativ 93%, de la 5.99 miliarde în Q2 2011 la 11.6 miliarde de dolari în cel de-al doilea trimestru al anului curent.

În ceea ce priveşte numărul de dispozitive vândute, iPhone-ul rămâne pe primul loc cu 35.1 milioane de unităţi vândute, urmat de iPad cu 11.8 milioane şi iPod cu 7.7 milioane, singura categorie cu vânzări în scădere în comparaţie cu trimestrele anterioare.

Apple îşi continuă supremaţia în ceea ce priveşte vânzările dispozitivelor mobile cu un profit aproape dublu faţă de Q2 2011 şi o linie de produse din ce în ce mai atractivă.

Etichete: , , , , ,