iPad-ul domină în continuare piaţa PC-urilor mobile

Scris de | 25 mai, 2012
iPad-ul domină în continuare piaţa PC-urilor mobile

Conform unui studiu NPD DisplaySearch care analizează piaţa globală de notebook-uri, mini notebook-uri şi tablete în primul trimestru al acestui an Apple îşi menţine dominaţia cu o cotă de piaţă de 22.5%. Compania din Cupertino a vândut în acest interval 17.2 milioane de pc-uri mobile, 80% dintre acestea, adică 13.6 milioane fiind iPad-uri.

În ciuda varietăţii de modele de pe piaţă 62.8% dintre tabletele vândute pe glob au purtat logo-ul Apple. Poziţia a doua le-a aparţinut celor de la Samsung, cu 7.5%.

Strict la capitolul notebook, clasamentul global arată în felul următor: HP, Acer, Lenovo, cu o ascensiune semnificativă a celor de la Acer.

Cifrele atrag atenţia încă odată, dacă mai era nevoie, asupra faptului că o mare parte dintre utilizatori se declară satisfăcuţi de funcţionalitatea unei tablete pentru sarcinile zilnice de computing şi web browsing, fiind dispuşi să renunţe la dotările extra ale unui notebook pentru un plus de mobilitate. Un alt fapt care rămâne valabil este acela că multă lume nu vrea o tabletă, ci un iPad, graţie marketingului strălucit al companiei conduse de Tim Cook.

Etichete: , , ,