Un miliard de oameni pe Facebook, lună de lună

Scris de | 27 iulie, 2012
Un miliard de oameni pe Facebook, lună de lună

Facebook a anunţat ieri bilanţul utilizatorilor activi înregistraţi pe site. Reţeaua de socializare e vizitată lunar de aproximativ 1 miliard de utilizatori, mai exact 955 milioane, dintre care mai mult de jumătate accesează zilnic platforma.

În cadrul unei teleconferinţe ce a avut loc cu ocazia prezentării câştigurilor financiare din primul trimestru al anului, reprezentanţii companiei Facebook au anunţat detalii interesante legate de utilizatorii serviciului de social media. La finele lunii iunie, Facebook a fost accesată lunar de 955 milioane de utilizatori, o creştere de 29% în comparaţie cu anul trecut. Mai mult, 552 milioane accesează zilnic reţeaua de socializare, o creştere de 32%.

În ceea ce priveşte numărul utilizatorilor Facebook ce intră pe pagina lor de pe un telefon sau tabletă, acesta se ridică la 543 milioane lunar, şi reprezintă cea mai mare creştere în comparaţie cu anul trecut, de 67%.

Din păcate, Facebook e o companie ce se bazează pe publicitate, cu un procentaj de 84% din venituri, iar câştigurile ce au venit din acest segment nu au fost suficiente pentru a mulţumi investitorii. Astfel, cota acţiunilor Facebook a scăzut din nou la finalul zilei.

Etichete: , , , ,