Lenovo lanseaza ThinkPad X1 Carbon

Scris de | 27 septembrie, 2012
Lenovo lanseaza ThinkPad X1 Carbon

La 20 de ani de a lansarea primului laptop ThinkPad, Lenovo lanseaza cel mai performant Ultrabook al companiei, ThinkPad X1 Carbon, un ultrabook de 14 inchi la numai 1.35 kilograme.

“ThinkPad a devenit in timp un brand unic, care in cei 20 de ani de evolutie a creat loialitate si pasiune in randul utilizatorilor sai, prin inovatii continue in tehnologie si design”, a declarant Aurel Neţin, director general Lenovo Romania, Bulgaria si Republica Moldova. „Noul X1 Carbon este cel mai performant ThinkPad din acest moment, iar cei 20 de ani de inovatie sunt perfect reprezentati de acest laptop care duce mai departe limitele ingineriei de varf si ale rafinamentului. Este un laptop extrem de usor, extrem de subtire si extrem de perfomant, dedicat profesionistilor”, a continuat directorul general Lenovo Romania.

Istoria ThinkPad

Construit  in intregime din fibra de carbon, X1 Carbon cantareste 1.35 kilograme, vine cu un ecran de 14 inchi de inalta rezolutie (1600×900) si este echipat cu procesoare Intel i5 sau i7 din generatia a treia, 4 GB RAM, SSD de 128/256 GB.  Autonomia ultrabook-ului este de pana la opt ore si ofera un timp de reincararcare rapid, asigurat de tehnologia Lenovo RapidCharge. Specificatiile tehnice ale ultrabook-ului mai includ: adaptor integrat 3g optional, tastatura cu iluminare progresiva, touchpad din sticla cu gesturi multiple,  cititor de aprente, camera video HD 720p, microfoane dual array si difuzoare standard Dolby Home Theater v4.

Conectivitatea este asigurata de prezenta unui port USB 3.0 SuperSpeed, un port USB 2.0, port Mini Display cu canal audio si cititor de carduri SD 4-in-1.

Lenovo X1 Carbon va fi disponibil pe piata din Romani la pretul de aproximativ 1500 de euro si poate ajunge pana la 1850 de euro in functie de configuratia aleasa.

Etichete: , , , , , ,