Symbian spune adio

Scris de | 24 ianuarie, 2013
Symbian spune adio

nokia 808Symbian, sistemul de operare ce a contribuit la ascensiunea, iar mai apoi la decăderea gigantului Nokia își ia adio de la utilizatori. Potrivit unui anunț făcut de oficialii companiei în cadrul bilanțului anual, Nokia 808 Pureview va fi ultimul dispozitiv Symbian.

În ciuda încercărilor celor de la Nokia de a oferi o alternativă la Android sau iOS și în ciuda update-urilor cum este Belle, lansat în vara lui 2011, Symbian nu a reușit niciodată să ofere experiența pe care utilizatorii o așteptau de la un smartphone. Alternativele dezvoltate de Apple și Google surclasau sistemul finlandezilor atât în materie de design cât și în zone precum funcționalitate sau browser web.

Lansarea Windows Phone de către cei de la Microsoft și mai apoi adoptarea acestui sistem de operare în gama Lumia a celor de la Nokia au fost ultimele lovituri care au scos în final la pensie Symbian-ul.

În ceea ce privește viitorul Nokia, lucrurile par să se fi înseninat în sfârșit după o lungă perioadă de vreme. După șase trimestre de pierdere, compania a anunțat un profit de 585 de milioane de dolari. Gama Lumia o duce la rândul ei binișor, cu 4.4 milioane de terminale vândute.

 

Etichete: , ,