Galaxy S4: Hardware de top completat de funcții incitante

Scris de | 15 martie, 2013
Galaxy S4: Hardware de top completat de funcții incitante

samsung galaxy s4Samsung Galaxy S4 și-a făcut intrarea oficială în scenă în cadrul unui show inspirat de faimoasele spectacole de pe Broadway, în care aspectele tehnologice au fost condimentate de numere de dans și de momente mai mult sau mai puțin comice.

Ceremonia orchestrată de actorul Will Chase a debutat cu o scurtă prezentare a elementelor de construcție și hardware a noului Galaxy SIV, urmând ca restul show-ului să fie dominat de funcțiile pe care Samsung le-a integrat în ideea de a face viața utilizatorilor mai comodă și mai distractivă.

galaxy sivHardware

Noul smartphone sosește într-o carcasă din policarbonat cu o grosime de 7.9 mm și o greutate de 130 de grame, disponibilă în momentul lansării în două nuanțe – Black Mist și White Frost. Aspectul nu este extrem de diferit de cel al lui S3, așa că cei ce sperau ca Samsung să renunțe la plastic și la colțurile rotunjite vor fi dezamăgiți.

La capitolul hardware S4 aduce însă schimbări majore – un procesor octa-core la 1.6 GHz (quad core la 1.9 GHz pentru unele piețe), 2GB memorie DDR3, un ecran de 5 inch Full HD Super AMOLED, densitate a pixelilor de 441 ppi (poate fi operat chiar și cu mănuși) și o baterie detașabilă de 2600 mA. Telefonul va oferi access global la 4G LTE (6 seturi diferite de bandă), cu viteze de download de 100 Mbps și upload 50Mbps, precum și Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac și IR LED ce va facilita funcția de telecomandă.

Extrem de bine veniții sunt și noii senzori, cel IR pentru gesturi și cel de temperatură/umiditate. Memoria internă este de 16/32/64 GB plus încă 64 GB prin carduri microSD.

Camera principală face saltul la 13MP și este completată de o cameră secundară de 2MP, ambele capabile de o serie de funcții extrem de interesante.

Noi funcții

Dincolo de construcția unui terminal puternic cei de la Samsung s-au concentrat și pe modul în care acesta urmează să fie utilizat, dezvoltând în acest sens o serie de funcții incitante.

În cazul camerei vei putea utiliza Dual Camera, pentru a filma cu ambele camere simultan, urmând ca potretul celui ce filmează să fie inserat într-un chenar al cadrului principal. Cel ce filmează sau fotografiază nu mai este astfel exclus.

Alte funcții interesante pe partea de imagine îți dau voie să înregistrezi sunete și să le asociezi fiecărei fotografii, adăugând o nouă dimensiune amintirilor, să ștergi elemente nedorite din cadru cu Eraser sau să înregistrezi cu ajutorul noilor moduri speciale precum Drama Shot, ce creează un timelapse.

GALAXY S 4 s

Fotografiile pot fi grupate în funcție de locație, timeline, etc într-o serie de albume-poveste, cu teme și template-uri diverse, ce pot fi apoi printate în format fizic grație unui parteneriat cu cei de la Blurb.

Noul S4 va fi primul telefon Galaxy ce va dispune de funcția de securitate Samsung Knox, destinată în primul rând utilizatorilor business. Pe lână un plus de siguranță aceasta îți îngăduie să separi telefonul într-un spațiu personal și unul pentru job, cu acces diferit pentru fiecare dintre ele.

Pentru un plus de confort  telefonul integrează funcțiile Smart Scroll, Smart Pause, Adapt Display sau Air Gesture. Poți accesa funcția de scroll într-un document prin simpla înclinare a telefonului și poți naviga prin meniuri trecând mâna pe deasupra ecranului în timp ce acesta ajustează luminozitaea, contrastul, în funcție de tipul de conținut (text, filme, etc.). De asemenea, în cazul în care urmărești un clip însă ceva își distrage atenția și îți iei privirea de pe ecran clipul se va opri automat. Uite-te din nou spre ecran și redarea va continua.

Galaxy S4 își ia în serios rolul de telefon global oferind un sistem denumit S Translator, ce dispune de traduceri text to speech și speech to text în 9 limbi (din păcate româna nu e printre ele), precum și de un dicționar cu expresii populare ce îți va permite să utilizezi sistemul și fără o conexiune web.

Pentru utilizarea în siguranță în mașină Samsung a dezvoltat S Voice Drive, cu hărți, informații utile și posibilitatea de citirea a mesajelor sau de a preluare apeluri, totul prin control vocal.

samsung galaxy s4 2La capitolul fitness și sănătate intră în joc S Health, ce poate fi completat de o bandă specială cu senzori care în colaborare cu telefonul va monitoriza date precum numărul de calorii consumate, ritmul cardiac, ciclul de somn etc. Accesorii suplimentare pot monitoirza glicemia.

Am lăsat spre final o altă tehnologie amuzantă care va face furori în grupurile de prieteni. Cu Group Play poți rula muzică pe până la 8 telefoane Galaxy simultan creând pe loc un sistem multimedia. Un telefon poate prelua rolul de difuzor stânga, altul difuzor dreapta, etc.

La capitolul accesorii noul S4 va putea fi protejat cu ajutorul lui S View Cover o husă-copertă cu o fantă dreptunghiulară ce va permite afișarea datelor de interes chiar și când husa este închisă.

Samsung Galaxy SIV va sosi la finalul lui aprilie și va fi disponibil în oferta a 327 operatori din 155 țări.

ROG Zephyrus G14

Etichete: , , , ,