Sony Xperia ZR: Filmeaza la 1,5 de metri sub apa timp de 30 de minute

Scris de | 13 mai, 2013
Sony Xperia ZR: Filmeaza la 1,5 de metri sub apa timp de 30 de minute

Sony a anuntat astazi un nou terminal, Xperia ZR, model ce va fi compatibil cu certificatele IP55 si IP58, fiind astfel rezistent la praf si la apa. Noul model poate fi scufundat pana la 1,5 metri pentru aproximativ 30 de minute si este capabil de fotografiere si filmare sub apa la calitate Full HD, fiind ajutat de un buton dedicat.

sony-xperia-zr

Xperia ZR are caracteristici asemanatoare cu Xperia Z, modelul lansat anterior de Sony, si se bazeaza pe acelasi performante: procesor quad-core Qualcomm Snapdragon S4 la 1.5 GHz, 2 GB memorie RAM, camera principala de 13 megapixeli cu acelasi senzor RS Exmor cu functie HDR.

Diferentele intre cele doua modele apar in principal la constructie, acolo unde noul Xperia ZR vine cu un design din plastic fata de sticla folosita la modelul Z si la display, acolo unde Sony a ales o diagonala de 4.55 inci fata de cei 5 inci de la Xperia Z.

sony-xperia-zr-alb

Principalul atuu al modelului nou lansat reprezinta certificarile de care se bucura si capabilitatea de fotografiere si filmare sub apa printr-un buton dedicat. La momentul lansarii, Xperia Z a venit cu certificare IP57 care insemna doar rezistenta la apa pana la adancime de 1 metru, in timp ce noul model ZR vine cu certificatele IP55 si IP58, fiind rezistent la praf si scufundari de pana la o adancime de 1,5 metri pentru 30 de minute.

In ceea ce priveste camera si sistemul de operare, nu sunt aduse modificari majore. Xperia ZR are acelasi senzor de la Xperia Z, Exmor RS si 13 megapixeli si beneficiaza de aceleasi caracteristici: modul Stamina, display Reality HD alimentat de Bravia Engine 2, dar si functiile pentru multimedia si social media disponibile si pe alte terminale de la Sony.

Sony Xperia ZR va fi disponibil incepand din acest trimestru. Nu a fost anuntat un pret oficial.

Etichete: , , , , , , ,