Windows 8 vs. iPad: Mai multa actiune si mai putina vorba

Scris de | 23 mai, 2013
Windows 8 vs. iPad: Mai multa actiune si mai putina vorba

Intr-un noua reclama postata pe contul de Youtube al Windows sunt evidentiate avantajele tabletelor cu Windows 8 in comparatie cu iPad. De la update-urile prin live tile, multitasking sau editarea unui document in Powerpoint si pana la pretul de achizitie, Microsoft incearca un marketing comparativ intre cele doua produse.

ipad-windows8

Microsoft nu este la prima isprava de promovare prin comparatie, avand un trecut interesant cu Apple, Samsung sau Google, comparand telefoane, tablete sau chiar servicii. In unul dintre cele mai interesante video-uri recente, care a adunat peste 5,5 milioane de vizionari pe Youtube, fanii iPhone si cei Galaxy S3 se iau la bataie in cadrul unei nunti si finalul scoate in evidenta moto-ul „Don’t fight. Switch”. Clipul poate fi vizionat aici.

Clipul Windows 8 vs. iPad are o continuare pe site-ul Microsoft. Sunt comparate mai multe tablete cu Windows 8 (Asus VivoTab Smart, Dell XPS 10, HP Envy X2, Surface RT) si iPad. Tabletele cu Windows 8 castiga la greutate si grosime, durata de viata a bateriei, marimea display-ului, porturi,  optiunile de printare, spatiul in cloud, aplicatii Microsoft Office, multitasking, posibilitatea de a folosi mai multe conturi, dar si pretul de achizitie.

In clip veti putea vedea un iPad, iar Siri este cel care recunoaste ceea ce nu este capabil sa faca. In timp ce o tableta Asus cu Windows 8 primeste update-urile in tile-uri, Siri rosteste „Scuze, eu nu fac update-urile asa”, iar cand tableta Asus aduce doua aplicatii intr-un ecran Siri spune „Scuze, dar pot face un singur lucru pe rand” si despre editarea unui fisier Powerpoint nici nu poate fi vorba pe iPad, intrucat Microsoft nu a adus aplicatiile Office oficial pe platforma iOS.

In ceea ce priveste pretul, cea de-a patra generatie iPad de 64 de GB costa 699 de dolari, iar cea mai scumpa tableta cu Windows 8 este 599 dolari.

Etichete: , , , , ,