Orange TV aduce peste 40 de canale in format HD pe televizor, PC, iar din septembrie pe smartphone si tableta. Detalii complete despre serviciu

Scris de | 11 iunie, 2013
Orange TV aduce peste 40 de canale in format HD pe televizor, PC, iar din septembrie pe smartphone si tableta. Detalii complete despre serviciu

orange tvOrange a anuntat astazi lansarea serviciul Orange TV si intrarea in concurenta cu cele trei mari companii din insdustria furnizorilor de servicii TV: RCS & RDS, Romtelecom si UPC. Noua platforma este disponibila pe televizor, computer, iar din septembrie va fi disponibila si pe tablete si smartphone-uri.

Orange TV ofera acces la cel mai mare numar de programe in format HD din Romania, 40 de canale HD, dintre care 26 ajung in premiera pe piata in format HD. Numarul de programe difera in functie de abonamentul dorit de client.

Sunt disponibile trei abonamente: Local HD – cu cele mai urmarite canale romanesti de interes general, stiri, muzica si lifestyle si include 6 canale HD, World HD – pentru canale romanesti si internatioanala de interes general, stiri, documentare, filme, sport si canale TV pentru copii, muzica si include 19 canale in format HD, iar abonamentul Universe HD include cea mai variata oferta de canale romanesti si internationale, cu 37 de canale HD. Optiunea Supernights, cu 5 programe HD pentru adulti, este disponibila optional, pentru 2,5 euro/luna.

Abonamentele au preturi cuprinse intre 5 si 12 euro pe luna, iar taxa de instalare si cea de instalare te costa 40 de euro si se achita o singura data, la activarea contractului. Pentru cei care folosesc 2 sau mai multe televizoare este necesara inchiriera unui receiver suplimentar si achitarea taxei in valoare de 10 euro.

Abonatii Orange au reduceri intre 20 si 30% pentru ofertele disponibile in functie de cate SIM-uri au disponibile, in timp ce instalarea si activarea este gratuita.

Serviciul Orange foloseste tehnologia DTH, iar prin intermediul acesteia canalele sunt retransmise printr-un sistem digitel direct de pesatelir, in orice punct situat in aria de acoperire a satelitului. Standardul folosit de orange este Digital Video Broadcast – Satellite 2 (DVD-S2)  si permite transmiterea canalelor la calitate SD si HD. Satelitul prin care sunt transmise canalele TV este oferit de SES Astra,pozitionat pe orbita Pamanului la 31,5 grade E, coordonate care asigura o arie extinsa de acoperire si un semnal puternic la nivelul intregii tarii. SES Astra este unul dintre cei mai mari furnizori global de servicii de comunicatii prin satelit din lume.

Pentru a folosi serviciul Orange TV este necesar un receiver HD, un cad TV care se introduce in receiver si care permite decriptarea semnalului TV, precum si antena TV. Echipamentul HD are o taxa lunara de 3 euro/luna, iar

Receiverul utilizat de Orange este Samsung SHD 85 si se conecteaza prim HDMI la televizor sau proiector, in timp ce sunetul se cupleaza prin intermediul mufei S/PDIF.

In perioadara 12.06 – 15.07 clientii care incheie un abonament pentru serviciul Orange TV vor primi un voucher in valoare de 200 RON, care poate fi utilizat pentru achizitia unui televizor Samsung Full HD din magazinele Altex si Media Galaxy.

Etichete: , , , , , ,