Evolio lansează X6, primul smartphone românesc cu procesor octa-core

Scris de | 31 martie, 2014
Evolio lansează X6, primul smartphone românesc cu procesor octa-core

Evolio lansează astăzi primul smartphone din România care vine echipat cu procesor octa-core. X6 vine cu o serie de caracteristici care îl plasează între cele mai bune telefoane ca raport preț-calitate, având un preț recomandat de 1.499 lei.

evolio-x6

Un procesor Mediatek MT6592 cu 8 nuclee ARM Cortex A7, tactat la o frecvență de 1.7 GHz, stă la baza noului smartphone din portofoliul Evolio. Alături de el, o memorie RAM de 2 GB și un nucleu grafic Mali 450 (700 MHz) îl va propulsa în activități. În comparație cu alte procesoare octa-core cu tehnologie big.LITTLE, procesorul care funcționează pe Evolio X6 este capabil să ruleze cu toate cele 8 nuclee în același timp.

Conform GSMArena, un smartphone care integra același procesor octa-core MT6592 (dar cu o memorie RAM de doar 1 GB și un ecran 720p), la rezultatul din Antutu ajungea la 25.495 de puncte, adică se poziționează cam la nivelul lui HTC One din punct de vedere al performanțelor și cu aproape 6.000 de puncte mai puțin decât Samsung Galaxy Note 3, un adevărat smartphone din gama superioară. Nu speculăm prea mult, acestea sunt date pur teoretice și le tratăm doar ca pe informații. Până nu testăm smarpthone-ul nu putem trage o concluzie fermă pentru că rezultatele sunt influențate și din prisma altor date, precum calitatea hardware-ului, a optimizării sistemului de operare.

evolio-x6-2

Ecranul lui Evolio X6 măsoară 5.5 inci, are o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, o densitate a pixelilor de 401 ppi, iar display-ul este protejat cu un strat de protecție Gorilla Glass 3. Este disponibil în versiune de 16 GB, fără posibilitatea de a extinde spațiul de stocare, camera are un senzor de 13 megapixeli, iar bateria are o capacitate de 3.150 mAh. Rulează Android 4.2 jelly bean și este dual-SIM.

Lista caracteristicilor tehnice este completată de o cameră frontală de 8 megapixeli, conectivitate Wi-Fi b/g/n, Bluetooth, receiver FM, GPRS, precum și tehnologia NFC (Near Field Communication).

Evolio X6 are un preț recomandat de 1.499 lei, dar compania rulează o promoție pe site-ul propriu cu reducere de 20%, smartphone-ul putând fi cumpărat la un preț de 1.199 lei.

“Evolio X6 este un phablet care va schimba regulile jocului, fiind primul phablet al unui brand românesc ce beneficiază de o putere de procesare extraordinară. Ecranul este atât de generos, ca dimensiune și rezoluție, încât poate substitui o tabletă. Pe de altă parte, datorită tehnologiei OGS și designului Edge-to-Edge, acest super-smartphone este incredibil de portabil, fiind mai îngust și mai plat decât concurenții săi de la brand-urile de renume mondial. X6 va fi preferatul oamenilor activi datorită autonomiei uimitoare de până la o săptămână și a camerei de 13MP cu autofocus și poate candida la titlul de campionul selfie-urilor, grație camerei frontale de 8 MP”, a declarat Liviu Nistoran, Președintele Evolio.

Etichete: , , , ,