LG G3 a fost lansat oficial – ecran 2K, procesor Snapdragon 801, cameră de 13 MP

Scris de | 28 mai, 2014
LG G3 a fost lansat oficial – ecran 2K, procesor Snapdragon 801, cameră de 13 MP

LG a prezentat aseară cel mai nou smartphone al companiei. Modelul G3 vine cu un ecran de dimensiuni mari, 5,5 inchi și rezoluție 2K, integrează un procesor cu patru nuclee de la Qualcomm și are o cameră principală de 13 megapixeli. Smartphone-ul este disponibil de astăzi în Coreea de Sud și urmează a fi disponibil la peste 170 de distribuitori la nivel mondial, dar nu sunt disponibile detalii despre lansarea locală în acest moment.

LG G3 3

Londra, New York, San Francisco, Seoul, Singapore și Instanbul. Aceste orașe au fost punctul zero al sud coreenilor de la LG pentru a lansa oficial urmașul lui G2. LG face parte acum din trio-ul care se va lupta pentru supremația smartphone-urilor ce poartă semnătura Android, iar acest fapt este rezultatul unor smartphone-uri care au fost bine primite de public și pe care le-au anunțat în gama de top în ultimii doi ani: LG Optimus G, LG G2, Nexus 4, Nexus 5. De notat ar fi și încercarea de a readuce tablete în portfoliu prin modelul G Pad 8.3

LG G3, noul flagship al companiei, se prezintă într-o structură din plastic cu imitație de aluminiu și păstrează aceleași linii de design pe care le-am întâlnit la G2: bezel subțire în jurul ecranului, marginile de sus și de jos ușor arcuite, butoane amplasate pe capac și spate curbat pentru o ergonomie sporită. Singurul element distinctiv reprezintă marginea inferioară, care acum preia din elementele capacului din spate.

LG G3_Metallic Black_Front 2

Zvonurile pentru un smartphone cu ecran cu rezoluție Quad HD au venit și în cazul lui Samsung Galaxy S5, dar se pare că LG sunt cei care setează noul standard în privința unei rezoluții mai mari la smartphone-urile din clasa superioară. G3 dispune de un ecran de 5.5 inchi cu rezoluție Quad HD (2.560 x 1.440) și o densitate a pixelilor de 538 ppi. LG G2 este unul dintre cele mai compacte smartphone-uri de pe piață, chiar dacă are un ecran de 5.2 inchi, iar pentru G3, LG a reușit să reducă marginea din jurul ecranului, aproape 77% din partea frontală fiind ocupată de ecran.

Puterea este asigurată tot pe filiera Qualcomm, același procesor quad-core de la Samsung, HTC sau Sony, modelul Snapdragon 801 care urcă până la o frecvență de 2.5 GHz. Grafica este asigurată de un chipset Adreno 330, iar o memorie RAM de 2 GB completează datele care vor susține terminalul în activități. Totodată, smartphone-ul dispune de o capacitate de stocare de 16 GB de GB, care pot fi suplimentați cu până la 128 de GB cu ajutorul unui card microSD. LG va anunța și o versiune cu memorie RAM de 3 GB și o capacitate de stocare internă de 32 de GB.

Cea mai importantă modificare din tabelul de specificații este reprezentată de camera principală. LG G3 dispune de un senzor de 13 megapixeli cu stabilizator optic de imagine (SOI+). Inovația vine de la caracteristica Laser Auto Focus, o tehnologie care permite telefonului să măsoare distanța dintre cameră și subiect prin utilizarea unui fascicul laser. Camera secundară măsoară 2.1 MP și vine cu un senzor de imagine mai bun și o deschidere mai mare a diafragmei pentru a capta mai multă lumină și a realiza selfie-uri mai reușite.

LG G3_Metallic Black_Back

Specificațiile tehnice sunt completate de o baterie de 3.000 mAh (detașabilă), conectivitate 4G, Wi-Fi 802. 11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready, NFC, Slimport, A-GPS-Glonass, USB 2.0.

În ceea ce privește sistemul de operare, LG G3 utilizează cea mai nouă versiune Android 4.4 Kitkat, împreună cu interfața proprie, dar care a trecut printr-o simplificare, mizând acum pe un design minimalist cu grafică plată. Caracteristicile cele mai importante includ o tastatură inteligentă care se adaptează pentru a tasta mai repede și cu mai puține greșeli, un sistem de notificare inteligentă care oferă sugestii și recomandări bazate pe comportamentul utilizatorului, precum și o sercuritate inteligentă prin Knock Code, care permite deblocare dispozitivului folosind un pattern personalizat de atingere a ecranului.

LG G3 este disponibil începând de azi în Coreea de Sud, urmând a fi disponibil la nivel global în perioada următoare la peste 170 de distribuitori. Se va găsi în culorile: negru, alb, auriu, violet și roșu.

Etichete: , , , , , , , ,