#CES2015: LG lansează G Flex 2, cu ecran FHD de 5.5 inchi și procesor Snapdragon 810 pe 64 de biți

Scris de | 5 ianuarie, 2015
#CES2015: LG lansează G Flex 2, cu ecran FHD de 5.5 inchi și procesor Snapdragon 810 pe 64 de biți

În cadrul unui eveniment care a avut loc înaintea târgului Consumer Electronic Show, în Las Vegas, LG a anunțat succesorul primului smartphone curbat din lume, LG G Flex 2. Terminalul dispune de un display P-OLED cu diagonală de 5.5 inchi, procesor octa-core Snapdragon 810, cameră de 13 megapixeli cu focalizare laser și cel mai nou sistem de operare, Android 5.0 Lollipop.

LG-G-Flex-2

La recenzia primul model curbat marca LG vorbeam despre o nouă nișă care va deschide noi orizonturi pentru producătorii de smartphone-uri, dar până la această oră nu au mai fost companii care să lanseze telefoane mobile cu ecrane curbate. Nici Samsung nu a continuat cu o nouă generație a lui Galaxy Round, dar au încercat un alt tip de curbură la Galaxy Edge, pe lateral. Ramchan Woo, arhitectul LG responsabil pentru noul model G Flex, susține că smartphone-urile cu linii drepte și forme dreptunghiulare sunt mai ușor de făcut, iar producția unui telefon mobil este mai greu de realizat, dar cu un rezultat care merită, cu o ergonomie și estetică mai bune.

Cele mai multe critici primite de modelul curbat de anul trecut au venit din cauza dimensiunilor și a ecranului (display de 6 inchi cu rezoluție HD), iar toate astea au fost corectate la noul LG G Flex 2. Al doilea smartphone curbat LG păstrează notele introduse de primul model și adună caracteristici de la flagship-ul sud coreenilor, LG G3.

LG G Flex 2 vine echipat cu un ecran curbat de 5.5 inchi cu panou plastic OLED (P-OLED), cu rezoluție Full HD și o densitate a pixelilor de 403 ppi. Sub capotă, G Flex 2 devine primul smartphone care încorporează procesorul Qualcomm Snadragon 810, tactat până la o frecvență de 2.0 GHz și care dispune de 8 nuclee pe arhitectură de 64 de biți, la care s adaugă un accelerator grafic Adreno 430 și 2 GB de memorie RAM.

Funcția de autovindecare, cunoscută și de la primul model, a fost îmbunătățită. Zgârieturile inevitabile produse pe capacul din sparte al smartphone-urilor vor fi vindecate acum în doar zece secunde, față de 3 minute cât dura la primul model G Flex.

De asemenea, tehnologia pentru cameră cu autofocus cu laser, cunoscută de la LG G3, a fost adusă și pe noul model LG Flex 2. Se remarcă de asemenea și îmbunătățirea funcției Knock Code, adăugarea funcției Gesture Shot pentru realizarea unui selfie printr-un gest al mâinii și fără declanșarea manuală a camerei, precum și funcția Fast Charger, care va încărca smartphone-ul cu până la 50% în doar 40 de minute.

Specificații tehnice

Procesor: Qualcomm Snapdragon 810 octa-core 2.0 GHz, 64 biți

Memorie RAM: 2 GB

Memorie internă: 16/32 GB (+ slot microSD)

Cameră: 13 megapixeli cu OIS și laser Auto focus, frontală de 2.1 megapixeli

Baterie: 3.000 mAh

Rețea: 4G / LTE / HSPA+ 21/42 Mbps

Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, NFC, Slimport, A-GPS, Glonass, USB 2.0

Sistem de operare: Android 5 Lollipop

Dimensiuni: 149,1 x 75,3 x 7.1 – 9.4 mm

Greutate: 152 grame

Etichete: , , , , , , ,