#MWC2015: HTC One M9 – Primele impresii

Scris de | 5 martie, 2015
#MWC2015: HTC One M9 – Primele impresii

HTC a anunțat în cadrul Mobile Web Congress cel mai nou telefon flagship al companiei. HTC One M9 nu a trecut prin schimbări majore de design, dar rezolva cea mai mare pare a neajunsurile modelului anterior, reclamate de utilizatori. Noi am ajuns la standul taiwanezilor și vă lăsam mai jos câteva impresii.

HTC a trecut peste perioada grea în care se afla din punct de vedere financiar, ultimele itinerații ale unuia dintre cei mai mari jucători de pe piața smartphone cunoscând simpatia utilizatorilor. Vorbim, desigur, despre modelele One M7 și One M8, dar și versiunile lor mini sau max. Rețeta succesului s-a bazat în primul rând pe telefoane frumoase, care să fie puternice și să asigure o fluență în operare, dar nu toate lucrurile au fost roz pentru taiwanezi, existând caracteristici pe care unii dintre utilizatori sau cumpărători nu le-au plăcut.

Design

One M9 păstrează rețeta în ce privește designul modelelor One, fiind în esență doar un M8 ceva mai rafinat. Dispune de un corp unibody din aluminiu, iar suprafața alunecoasă de la M8 a cunoscut o îmbunătățire ușoară de textură, care să asigure un grip mai bun.

HTC-One-M9-365

 În cel mai gros punct, One M9 atinge 9.6 mm, o dimensiune care pare mare în comparație cu rivalii de la Samsung, Sony sau Apple. Doar că 9.6 mm îi atinge în centrul carcasei, iar smartphone-ul se curbează ușor spre margini, rezultatul fiind un model care va sta bine în mâini.

HTC-One-M9-157

Pe marginile ecranului se poate observa din imagini o dungă aurie, mai vizibilă pentru modelul pe gri, iar HTC numește asta “o structură metalică în două nuanțe”. Elementele de construcție sunt la locul lor ca la versiunea precedentă, dar butonul Power a coborât de pe muchia superioară pe marginea din dreapta, sub butoanele de volum, și are o textură mai rigidă pentru a nu fi confudat. Nu ni se pare cea mai bună abordare cu 3 butoane pe o singură muchie și cu plasarea lui mai jos de mijlocul telefonului, dar întelegem motivele care au stat la baza acestei decizii – pentru cei cu mâini mai mici este dificil să ajungă la butonul Power într-o poziție comodă.

Specificații

HTC One M9 vine cu un display Super LCD3 cu diagonală de 5 inci, rezoluție 1920 x 1080 pixeli și protecție Gorilla Glass 4, iar puterea este asigurat de un procesor cu opt nuclee Qualcomm Snapdragon 810 (4 nuclee Cortex A57 la 2.0 GHz  și 4 nuclee Cortex A53 care urcă până la o frecvență de 1.5 GHz), de 3 GB de memorie RAM și de un accelerator grafic Adreno 430. Terminalul dispune de 32 de GB spațiu de stocare intern și suportă sloturi microSD de până la 128 de GB, iar bateria de 2840 mAh se încarcă până la 60% în doar 30 de minute datorită unor optimizări HTC.

HTC-One-M9-53

Se remarcă fluiditatea cu care HTC One M9 se mișcă prin meniuri și rezultatele testelor de benchmark vor fi cel mai probabil apropiate de Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge. Ajută mult și interfața Sense, acum mai curată și mai adaptată celei mai dulci versiuni Android 5.0 Lollipop. Blinkfeed aduce acum mai mult conținut de interes pentru tine, iar telefonul va recunoaște de acum unde ești și îți va livra conținut adecvat atunci când ești acasă, la birou sau în alte locuri. O altă funcție interesantă din interfață este opțiunea de a particulariza felul în care arată telefonul, de la fotografia de fundal, mărimea sau forma pictogramelor, culori etc.

HTC-One-M9-417

Pentru sunet, HTC păstrează două difuzoare Boomsound în partea frontală, care flanchează ecranul, iar tehnologia de sub carcasă este realizată în parteneriat cu Dolby pentru a crea un sunet 5.1, pe două canale. Zgomotul de la standul taiwanezilor de la MWC nu ne-a permis să auzim foarte bine experiența livrată de difuzoare, dar noi am fost mulțumiți și cu sunetul produs de One M8. Rămâne de văzut cum va putea un dispozitiv de asemenea dimensiuni să ofere sunet surround.

Cameră

În ce privește camera, HTC a renunțat să mai distrugă mitul megapixelilor, mutând camera ultrapixel în față și implementând o cameră de 20 de megapixeli în spate, fără cameră adițională ca la One M8. A durat 3 ani până ce HTC a realizat că este dificil de navigat împotriva curenților și chiar dacă camera ultrapixel funcționa bine în lumina slaba, rezoluția imaginilor și respectiv crop-ul pentru detalii era o mare problemă.

htc-one-m9-camera

Noua cameră utilizează un senzor de 20 de megapixeli este protejat de un strat de safir, are focalizare automată, senzor BSI, f/2.2 și obiectiv de 27.8 mm și poate înregistra video la rezoluție 4k. În ce privește camera frontală, veștile bune vin de la Ultrapixel, un modul foto cu senzor BSI, f/2.0 și posibilitatea de a captura imagini bune în condiții de iluminare slabă. Software-ul HTC Eye Experience îți permite să creezi Split Capture, să înregistrezi Voice Selfie, să aplici Live Makeup etc.

Concluzii

În linii mari, HTC a livrat un produs identic din punct de vedere al designului cu modelul de anul trecut, dar cu îmbunătățiri la camera principală și cea frontală, hardware îmbunătățit cu cele mai noi soluții și un material pentru capacul care să nu-l mai facă alunecos. Totuși, HTC One M9 este un flagship, și nu știm dacă utilizatorii actuali de One M8 vor considera schimbările aduse de noua generația suficiente pentru a trece la cel mai nou model. Iar cumpărători care se vor orienta acum pentru un smartphone premium au acum și alte opțiuni bune la capitolul design.

Etichete: , , , , ,