Skype pe web este disponibil la nivel global

Dacă nu îți place să folosești aplicația Skype, Microsoft ne pune la dispoziție serviciul direct în browser, pe web.skype.com.

Scris de | 15 iunie, 2015
Skype pe web este disponibil la nivel global

Microsoft a început testarea serviciului Skype pe web la începutul acesti luni în SUA și Anglia, iar începând de astăzi compania anunță lansarea globală, cu support și pentru România.

Este o versiune de bază a aplicației Skype, care va fi utlizată în primul rând pentru mesageria instant în brower, iar dacă se dorește funcționarea împreună cu sunet și video este necesar să descărcați un plugin/extensie în funcție de sistemul de opeare pe care îl utilizați și browserul pe care îl folosiți.

Pe viitor, Skype pentru web va utiliza WebRTC pentru a nu mai fi necesar să instalezi terțe extensii pentru funcționarea apleurile de voce/video. Cunoscut sub numele de Web Real-Time Communication, WebRTC este un proiect open-source susținut de Google, Mozilla și alți care permite comunicații în timp real fără plugin prin Javascript API și facilitează apleurile de voce, video, chat și partajarea fișierelor direct între browsere.  (sursa: 3cx.com)

Întrucât este în fază beta, serviciul nu suportă toate browserele pentru apelurile audio și video, dar se lucrează pentru a optimiza cele mai folosite versiuni.

Etichete: , , ,