Samsung Level Box review: Boxă portabilă cu conexiune NFC și autonomie bună

Scris de | 21 iunie, 2015
Samsung Level Box review: Boxă portabilă cu conexiune NFC și autonomie bună

Când vine vorba despre boxe cu conexiune wireless, oferta a devenit din ce în ce mai aglomerată de produse atât de la producători consacrați, cât și de la cei care sunt la primele încercări sau doresc să acopere o nouă nișă.

Chiar dacă Samsung este sinonim cu industria electronicelor pentru casă, compania a lansat gama de produse high end Level tocmai în mai 2014, iar din vara anului trecut produsele sunt disponibile și în România în mod oficial. Din gama Level mai fac parte căștile Level Over, Level On și Level In și diversiune variațiuni ale Level Box. În oferta magazinelor din țară nu am găsit versiunea testată, fiind disponibilă doar versiunea mini pentru un preț de aproximativ 300 de lei, dar prețul propus de Samsung pentru Level Box este de aproape 140 de euro în străinătate (aproximativ 630 de lei la cursul BNR + eventualele adăugări de TVA și taxe).

Samsung-Level-Box-9

Level Box este o boxă portabilă cu conexiune NFC care ne arată că Samsung știe să facă produse complet metalice cu un design atractiv și să ne întrebăm de ce nu au apărut în 2014 acele smartphone-uri din aluminiu mult așteptate de toată lumea. Revenind la boxa venită la teste, Level Box dispune de o incintă acustică cu membrană pasivă și drivere de 56 de mm, iar autonomia poate ajunge și până la 15 ore.

Specificații

Dimensiuni

164 x 69 x 62 mm, 600 de grame

Difuzoare

Stereo, 56 mm, radiator pasiv

Conectivitate

NFC

Blutooth 3.0

microUSB

jack 3.5 mm

Autonomie

15 ore

Culoare

Negru, Alb

Funcții

S Voice

Speaker Phone

Microfon încorporat pentru anularea zgomotului și a ecoului

Design

Samsung Level Box este disponibilă pe alb sau gri, iar versiunea pe gri, ajunsă la noi, s-ar integra fără probleme în dormitorul unui apartament minimalist sau într-un birou corporatist. Construcția complet metalică, cu marginile realizate dintr-o grilă perforată ușor pe toată suprafața și cu zona de sus realizată din aluminiu șlefuit, creează o impresie premium. La cele 600 de grame pe care le cântărește, boxa va sta fixă indiferent de zgomotul creat de muzica care va rula.

Samsung-Level-Box-4

Partea superioară este fin inscripționată cu elementele de branding, iar tot aici se află butoanele pentru controlul volumului, cel pentru play/pause și derularea melodiilor și cel pentru preluarea apelurilor. În partea din spate se află butonul On/Off și cel de Bluetooth, un port USB de încărcare și și un jack pentru a conecta dispozitive fără conexiune Bluetooth sau NFC la boxă.

Pe marginea dreaptă se găsește tag-ul NFC, care va permite smartphone-urilor cu acest tip de conectivitate să se poată conecta doar printr-o simplă atingere. Dispozitivele fără conexiune Near Field Communication se vor conecta prin Bluetooth, dispozitivul fiind compatibil cu versiunea 3.0.

Samsung-Level-Box-6

Level Box sosește într-o cutie de dimensiuni reduse, în care se mai găsește un alimentator de priză, un cablu de 3.5 mm și cărțile cu instrucțiuni în diverse limbi.

Funcții Level Box

Level Box atenționează prin sunete orice acțiune efectuată, precum pornirea sau închidere, conectarea și deconectarea. Sunetele seamănă cu cele pe care le cunoaștem de la telefoanele Samsung, iar fiecare acțiune are un sunet bine definit și ușor de înțeles.

Samsung-Level-Box-8

Odată conectat un smartphone la boxă vei putea să rulezi deja muzica din aplicația default a telefonului sau printr-un serviciu de streaming. În mod implicit nu sunt disponibile foarte multe setări, dar odată ce ai descărcat aplicația Samsung Level disponibilă doar în Google Play, vei putea să configurezi câteva moduri în funcție de muzica pe care o asculți (Clasic, Pop, Rock, Jazz și modul implicit Normal) sau să îți stabilești un mod personalizat prin reglarea unor setări și dezactivarea efectelor sonore anterioare.

Tot în aplicația poți seta comenzile vocale, poți gestiona notificările care să fie preluate cu sonor și în boxă, poți vedea statusul autonomiei și poți controla nivelul sunetului atât pentru telefon cât și pentru boxă.

Level Box funcționează și ca un speaker pentru telefon, iar asta înseamnă că vei putea prelua apeluri printr-o apăsarea de buton sau cu ajutorul comenzilor vocale. În acest sens, boxa integrează un microfon cu anularea zgomotelor și a ecourilor, iar calitatea apelurilor este bună chiar și când nu te afli aproape de boxă.

Cum se aude Samsung Level Box

Level Box se laudă cu difuzoare stereo de 56 de mm, dar folosește un sistem format dintr-un difuzor activ și un radiator pasiv. Un radiator pasiv este o componentă care arată ca un difuzor normal, dar fără a avea atașate magnet și bobină. Membrana pasivă este utilizată în special în incinte de dimensiuni reduse, atunci când se utilizează drivere cu diametru mic pentru a obține performanțe mai bune la frecvențe joase și pentru a elimina zgomotele.

Samsung-Level-Box-2

În ce privește calitatea sunetului, Samsung Level Box nu reușește să atingă un nivel înalt și nici să scoată un bass foarte puternic, iar cu volumul la maxim sunetul va ieși distorsionat . Asta prin comparație cu alte boxe din aceeași categorie și poziționate la același preț, pentru că dacă ne vom limita la a nu compara cu alte dispozitive și ne vom bucura de avantajele pe care le aduce Level Box atunci sunetul este potrivit pentru a acoperi o cameră obișnuită de apartament și pentru a performa bine on the go.

Samsung-Level-Box-5

La capitolul autonomie, boxa de la Samsung se laudă cu 15 ore de autonomie, iar într-o utilizare zilnică de aproximativ 2-3 ore (atât wireless cât și fir) am reușit să o încarc după o săptămână. Contează sunetul pe care îl utilizați în audiții și conexiunea, dar chiar și în cele mai aprige condiții Samsung a reușit să se țină de promisiune. Încărcarea se realizează în aproximativ 1-2 ore în funcție, ceea ce este un timp extrem de rezonabil pentru a o lua de la capăt.

Concluzie

Samsung Level Box este o boxă cu un design extrem de atractiv cu construcție din metal ce dispune de conectivitate NFC și autonomie mare, dar care nu surprinde prin nivelul sunetului sau al bass-ului. Boxa costă aproximativ 140 de euro, nefiind momentan disponibilă în oferta magazinelor din țară. În schimb, se găsește variata mini într-o varietate de culori și la prețul de 349 lei

Plusuri

Construcție metalică

Conectivitate NFC și Bluetooth

Autonomie mare

Difuzoare stereo de 56 de mm

Aplicație cu diverse funcții pentru Android

Minusuri

Nu este pentru cei care vor Bass puternic

Volumul nu este foarte ridicat

Prețul cam piperat

Concluzia connect

Samsung Level Box este o boxă cu un design extrem de atractiv cu construcție din metal ce dispune de conectivitate NFC și autonomie mare, dar care nu surprinde prin nivelul sunetului sau al bass-ului. Boxa costă aproximativ 140 de euro, nefiind momentan disponibilă în oferta magazinelor din țară.

Plusuri

  • Construcție metalică
  • Conectivitate NFC și Bluetooth
  • Autonomie mare
  • Difuzoare stereo de 56 de mm
  • Aplicație cu diverse funcții pentru Android

Minusuri

  • Nu este pentru cei care vor Bass puternic
  • Volumul nu este foarte ridicat
  • Prețul cam piperat

Etichete: , , ,